A Gerlitzen Alpok téli újdonságai

2015. október 30.

print

A Gerlitzen Alpok téli újdonságai

Széles hegyoldalak, 42 kilométernyi kiválóan karbantartott lesiklópálya, vég nélküli panoráma kilátás és egy új felvonó. A Karintia szívében található Gerlitzen hegy igazi üdülési élmény minden télen.

Széles hegyoldalak, 42 kilométernyi kiválóan karbantartott lesiklópálya, vég nélküli panoráma kilátás és egy új felvonó. A Karintia szívében találhat Gerlitzen mindenki számára tökéletes és felejthetetlen családi sínapokat kínál többek közt széles pályáival, gyermek- és hómackó-birodalmával, gyermekbarát gasztronómiájával és családbarát szálláshelyeivel. 

 


Az idei téli szezonban december 5-én kezdenek üzemelni az első sífelvonók. Ennek a határidőnek a betartása meglehetősen reális: a Gerlitzeni Alpok hegyen ugyanis hűtőtornyokat létesítettek, amelyek a hóágyú berendezések vizét nulla fok körüli hőmérsékletre hűtik le. Ennek köszönhetően nem feltétlenül kell megvárni a hóágyúzással a mínusz fokokat és így sokkal korábban lehet kezdeni a síszezont, mint a többi síterepen. Aki tájékozódni akar a pályák minőségéről és a hóhelyzetről, az nézze meg a hegyen felállított 12 webkamera bármelyikének felvételeit, ezek ugyanis aktuális képeket továbbítanak folyamatosan a hálózatba.

Körbe a Gerlitzeni Alpok körül: Stella Ronda Snowchallenge 2016

A Gerlitzen Alpok hegy sípályahálózata magában foglal 42 kilométer összhosszúságú, kiválóan karbantartott és valamennyi nehézségi fokozatot felölelő, összesen 25 darab lesiklópályát, valamint 15 kilométernyi természetes állapotú sítúra útvonalat.

Így a lesiklás az új „Wörthi-tavi családi síeléssel“ és a klasszikus „Wörthi-tavi síeléssel“ most még több örömet szerez! Az új és legmodernebb 6-üléses felvonónak köszönhetően pedig már a várakozási idő is a múlté!

 


Egyébként a legjobban úgy lehet felfedezni a síhegyet, ha megtesszük a „Stella Ronda“ útvonalat, amely sífelvonók és meghatározott sípályák kombinációja, és a síterep nagy részét magában foglalja. Aki akar, regisztráltathatja a Stella Ronda útvonalon megtett összes idejét és részt vehet a Snowchallenge versenyen. Ennek keretében minden regisztrált részidőt összehasonlítanak egy prominens síelő által elért Stella Ronda idővel. Akik azt a leginkább megközelítik, azok értékes díjakat nyernek (többek között egy személygépkocsit). Mindenesetre itt a vélenlennek döntő szerepe van, mivel senki nem ismeri a viszonyítási legjobb időt. Azt páncélszekrényben őrzik és csak a szezon végén veszik elő.

A statisztika kedvelőinek ...

... ajánljuk a sínap-elemzést, amely nagyon egyszerűen elkészíthető: A síelésből hazatérve csatlakozzunk az internet hálózatra, menjünk fel a www.gerlitzen.com oldalra, adjuk meg a síbérletünk számát – s a számítógép máris kidobja, hogy azon a napon mit teljesítettünk: az igénybevett felvonók nevét és számát, a visszafelé megtett szintkülönbséget, a pályán illetve a felvonókkal megtett kilométereket, valamint az idődiagramot.

Biztonságos síelés a kezdőknek is

A közismerten kiváló pályaminőség arra késztette a Gerlitzen Alpok Hegyivasút társaságot, hogy „Üdvözöljük a kezdőket“ jelmondattal minősítsék magukat. Ehhez a Kötélvasutak Szövetségének vizsgázott szakemberei megvizsgálják, hogy a síterep tényleg alkalmas-e kezdők és újrakezdők számára. A Gerlitzeni Alpok a szigorú feltételeket Karintia tartomány síterepei közül egyedüliként teljesítette, köszönhetően a széles, kiválóan karbantartott és meglehetősen lankás sípályáinak, a tanulólifteknek, a beszállóbarát sífelvonóknak és a síiskoláknak.

 


Biztos parkolóhely

A síhegy körül (Annenheim, Klösterle illetve fenn a hegyen) összesen 3600 parkolóhely áll rendelkezésre – ebből egyedül Annenheim-ban 600 parkoló közvetlenül a Gerlitzen Kanzelbahn kabinos felvonó völgyállomásánál.

Az internetezésre alkalmas mobiltelefonokkal lehívható a felvonók várakozási ideje mellett a Kanzelbahn kabinos felvonó melletti szabad parkolóhely kapacitás is (www.gerlitzen.com).
Aki a síszabadság alatt inkább lemond az autó használatáról, az használhatja a síbuszokat, amelyek összekötik az Ossiachi-tó valamennyi települését (Ossiach, Steindorf, Bodensdorf, Sattendorf, Annenheim) és Villach vonzáskörzetét a Kanzelbahn kabinos felvonóval. Mégpedig ingyenesen, ezt ki kell hangsúlyozni!

Vendéglátás a hegyen

Ugyan milyen lenne egy belevaló sínap vendéglői pihenő nélkül? Ehhez tizenhat sí-hütte csalogat, amelyekben – sok más nagy sítereptől eltérően – nem a tömegtermelésen, hanem a legjobb értelemben vett kulináris vendéglátáson van a hangsúly. Itt tényleg a konyhában állítják elő a fogásokat, nem pedig a nagykereskedőtől hozzák készen.

 


Gerlitzeni Alpok idei újdonságai:

„Wörthersee 6er-Family-Jet“ új 6-üléses családi buborékos felvonó (lehajtható időjárásvédő tető és ülésfűtés, automatikusan záródó üléskorlát, gyermekbarát beszállás; a szállító kapacitás 2.500 fő/óra; a völgyállomás 1.710 méteren van), valamint a Wörthi-tavi családi síelés!

 


Senki ne kerülje el a Gerlitzen-csúcson lévő Fotopoint helyet. A magunkról és sítársainkról készített emlékfotót azután este letölthetjük a www.gerlitzen.com oldalról.

A Gerlitzeni Gyermek Snowpark a Kanzelhöhe középső állomásánál található, gyerekeknek és kezdőknek alakították ki, és része többek között egy Kád-Funtube, egy gyermek Flat-Box, egy gyermek Up & Down-Box, továbbá több ún. hullám és ugrató is.

A Gerlitzeni síiskola a síterep három helyszínén is csalogat: a középső állomásnál, Klösterle és Feuerberg településeken. A jegesmedvével jelölt területeken képzett gyermeksí oktatók - magyarul is - készítik fel az apróságokat a pályák használatára, s e munkájukban segíti őket a gerlitzeni Bino maci is. Az idősebb kezdők természetesen lemondanak a bundás pajtásról, őket inkább az Après Ski várja.

A koránkelőknek: a Gerlitzeni Kanzelbahn felvonó már reggel 08.15 órakor indul, a völgyállomásnál lévő pénztárak már 08.05 órakor nyitnak!

Sí & termálfürdő: érvényes síbérlettel 17.00 óra után 20 %-ot lehet megtakarítani a KärntenTherme termálfürdő normál belépődíjából!

A határidő naplóba

2015.12.05: A Gerlitzeni tél kezdete

2015.12.13: A síiskola ingyenes sítesztje (Elan, Blizzard)

2015.12.15-től: minden kedden és csütörtökön hótalpas- és téli túrázás Dietmar Schuss vezetésével, találkozó 10.00 órakor a Kanzelbahn kabinos felvonó völgyállomásánál

2015.12.23: Kezdődik a Stella Ronda Snowchallenge verseny

2015.12.24: Jézuska sínap a Gerlitzeni Alpok hegyen – a 2001-2009 között született gyerekek ingyen síelhetnek

2016.02.17: A Gerlitzeni síiskola síbemutatója a Moserhang-nál (15:30 h)

2016.02.29: A Gerlitzen Alpe síterepeken pedig a február 29-én született felnőttek gyerekáron, a születésnapos gyerekek és ifjúságiak pedig ingyenesen síelhetnek.

A téli szezonban minden nap: Bino Maci Show a Kanzelhöhe felvonó középső állomásánál lévő Gyerek- és Jegesmedve földön 13.30 órától

A téli szezonban minden pénteken: sí- és snowboard verseny a Kanzelhöhe kabinos felvonó középső Moserhang állomásánál időméréssel, eredményhirdetéssel és oklevél kiosztással. Rendező: Gerlitzeni Síiskola

2016.03.23: A Gerlitzeni síiskola bemutatója a Moserhang-nál (15:30 h)

2016.04.03: A téli szezon vége a Gerlitzen síterepen

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play