Frissítő téli programok Felső-Stájerországban

2015. december 29.

print

Frissítő téli programok Felső-Stájerországban

Felső-Stájerország az újrakezdő és a kényelmes síelők ideális úti célja: a regionális finomságokkal csalogató hüttéket léceken, a kitüntetett éttermeket és hangulatos adventi vásárokat gyalog vehetik célba.

A Budapesttől csak 3 órányi autózásra fekvő Felső-Stájerország igazi téli paradicsom. A világ zajától távol, csodálatos környezetben felejthetetlen élményekkel gazdagodhat. A családokat, a kezdő és újrakezdő síelőket, a lazításra vágyókat a Semmering-Stuhleck-i sípályáktól, a Lammeralm-i és a Brunnalm-Hohe Veitsch-i lejtőkön át egészen Präbichl-ig 18, könnyen áttekinthető síterep várja.

Síelés és kulináris élmények

A síelés és a finom falatok elválaszthatatlanok egymástól. A csúszások között kihagyhatatlan a hüttében töltött pihenő. Az ínyencek pedig kitüntetet éttermekben ínycsiklandó finomságokkal fokozhatják az élményt.

A Stuhleck-i síterepen a W11 panorámaétterem kitüntetett szakácsa, Yves Weisang várja, és mivel a jóból sosem elég, ajánljuk, hogy térjen be Max-hoz ,a Schweigerhüttébe egy finom Hexenkesselre, vagy egytálételre. Végül kóstolja meg a Friedrichshüttében Josef buktáját, vagy császármorzsáját! Nem kell messzire mennie, hiszen mindhárom vendéglátóhely közvetlenül a sípályák mellett várja. A nap megkoronázásaként ízlelje meg a WILDEN Wirten kiváló szakácsainak regionális finomságait, vagy egy jó Gösser mellett lazítson a Leoben-i Asia Spa-ban!

Niederalpl a családok és hódeszkások ideális síterepe, ahol az ódon és családias hangulatú Hansi Hütte disznósülttel és sörrel csalogatja a téli sportok szerelmeseit. Niederalpl-ból hazafelé Neuberg an der Mürz-ben az elismert szakács, Hubert Holzer helyi alapanyagokból készült ínyencségekkel várja.

A Brunnalm-Hohe Veitsch síterep a kezdőtől a haladó síelőig, mindenkinek határtalan szórakozást kínál. A 3 órás Max Flex síbérlet szünetek beiktatását is lehetővé teszi. A nap végén a Veitsch-i élményfürdőben pihenheti ki a síelés fáradalmait. Az „Élmények a sípályán és a fürdőben“ („Pistengaudi & Wasserspaß“) csomag egy kétnapos Brunnalm-Hohe Veitsch síterepre szóló síbérletet és wellness lehetőséget biztosít az egész családnak.

Az Eisenerz-i Ramsau a sítúrák tökéletes kiindulópontja, de sífutásra és szánkózásra is lehetőséget kínál. A Leoben-i Asia Spa-ban kellemes kikapcsolódás várja, de a Leopoldsteinersee körül tett séta is felejthetetlen élményről gondoskodik.


Leopoldsteinersee

50 adventi vásár

A régióban tartott mintegy 50 adventi vásárnak köszönhetően Magas-Stájerország a tartomány adventi fellegvárának számít. Igazán meghitt hangulat várja az üdülővendégeket a karácsonyi vásárokon Mariazelltől Leobenig, a bányászok hagyományőrző adventi programjain, a turnaui vadászadventen vagy a trofaiachi Stock kastélyban tartott adventi varázslat alkalmával egyaránt.

Az első állomás november 21-22-én nyíló a Mariazell-i adventi vásár, amit a Hochschwab környéki, családias, majd a népviseletbe öltöztetett Etmißl-i és a Wildalpen-i hegyi advent követ. November 28-29-én a Turnau-i vadász adventen a Hochschwab környékéről származó vadételeket kóstolhat, valamint – többek közt – üvegfúvók és kovácsok mesterműveinek megszületését kísérheti figyelemmel.

December 5-6-én Eisenerz-ben a Barbara-ünneppel és az éjszakai felvonulással a bányász hagyományoké a főszerep. A hónap második hétvégéjén (december 12-13-án) Leoben következik, ahol a Kisjézus is otthon érzi magát, majd a Trofaiach-i Stockschloss-ban megrendezett karácsonyi csoda a soros. December 19-20-án a Kindberg-i adventi ének teremt meghitt hangulatot. A Brucktól Kapfenbergen át, egészen Mürzzuschlagig megrendezett, hangulatos karácsonyi vásárok még teljesebbé teszik az élményt.

Sport-, gasztronómiai és egyéb programok

Az alpesi síelésen túl az aktív pihenésre vágyókat 5 tökéletesen kezelt, minőségi tanúsítvánnyal kitüntetett sífutópálya, hótalpas és téli túraútvonalak, szánkó- és jégkuglipályák várják. A felső-stájer városok – Leoben, Bruck an der Mur, Kapfenberg és Mürzzuschlag – gazdag kulturális ajánlata, szabadidős programjai, látnivalói és a vásárlási lehetőségek garantálják, hogy a pályáktól távol töltött napok sem telnek majd unalmasan.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play