Bezár egy híres múzeum Párizsban

2016. február 15.

print

Bezár egy híres múzeum Párizsban

A tavalyi párizsi merényletek következtében annyival csökkent a párizsi Pinacotheque látogatottsága, hogy megszakítva Karl Lagerfeld divattervező munkásságának szentelt kiállítását, végleg bezárja a kapuit.A tavalyi párizsi merényletek következtében annyival csökkent a párizsi Pinacotheque látogatottsága, hogy megszakítva Karl Lagerfeld divattervező munkásságának szentelt kiállítását, hétfőn végleg bezárja a kapuit.

A vezetőség pénteki bejelentése szerint a kulturális intézmény ellen, amelynek látogatottsága az elmúlt két évben 20-25 százalékkal esett vissza, az év végén felszámolási eljárás indult.

A Madeleine-templom mögött található magánmúzeumnak "a többi párizsi múzeumhoz hasonlóan látványosan visszaesett a látogatottsága, s emiatt nem tudja megtartani a költséges kiállítótereit" - közölte Marc Restellini igazgató, aki részben a tavaly november 13-ai, 130 áldozattal járó merényleteket követően kialakult gazdasági hangulattal magyarázta az intézmény csődközeli helyzetét.

"Az a célunk, hogy középtávon egy gazdaságilag kifizetődőbb helyen próbálkozzunk" - tette hozzá az igazgató.

A Karl Lagerfeld munkáiból október közepén nyílt tárlat eredetileg március 20-ig lett volna látható, de hétfőn végleg bezár.

A belvárosi képtárat 2003-ban alapította a művészettörténész Marc Restellini egy 2 ezer négyzetméteres kiállítóterű impozáns épületben, majd 2011 januárjában 3 ezer négyzetméterrel kibővítette a szomszédos épület két szintjén, ahol magángyűjtők által kölcsönbeadott állandó gyűjteményt állítottak ki. Ez most átkerül a Pinacotheque szingapúri kiállítóhelyére és a jövőbeni párizsi kiállítóhelyre, amely az igazgató reményei szerint hamarosan megnyílik.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play