» Olaszország

» Olaszország » Sardegna » Szardínia

Alghero, ezért Szardínia egyik legszebb nyaralóhelye


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Alghero, Szardínia leglátogatottabb és legkedveltebb üdülőhelye, olajültetvényekkel és píneaerdőkkel övezett.


Algheróban régi várfalak, lenyűgöző gótikus templomok és pezsgő éjszakai élet van. A remek ételekből nem hiányzik a szomszédos Korzika szigetének bizonyos hatása sem.

Látnivalók

Alghero korallhalászatáról és katalán múltjáról híres város Szardínia észak-nyugati részén. A Korallmúzeumban (Museo del Corallo) gyönyörű korallokat láthatunk.

Az Óvárost körülvevő bástyákat és városfalakat a genovaiak és a spanyolok emelték a 12-14. században. A városi parktól (Giardino Publici) juthatunk el a Porta Terra városkaputoronyhoz, amely a katalán uralkodó, IV. Péter korában a zsidó negyed bejárata volt.

A városfalak mentén érdemes elmenni a Torre la Maddalenához. Innen a legszebb a kilátás az öbölre és a távolban emelkedő Capocaccia sziklatömbjére.

A Piazza Duomo tornya és apszis 1552-ben, késő katalán gót stílusban épült. A hosszan elhúzódó építkezés csak 1730-ban fejeződött be. A templomban találjuk Maurizio di Saviola, Montferrato grófjának síremlékét. A sekrestyében őrzik a legnemesebb katalán ötvösművészet egyik legbecsesebb, 6. századi remekét.

A város nevezetessége a Sulis-torony, amelyet a 15. században építettek. A torony 30 m magasan van a víztükör felett, szélessége és magassága is 23 m. Csigalépcső vezet az emeletre. Nevét Vicenzo Sulisról, a cagliari felkelés hőséről kapta, akit a francia hadak 1821-ig itt tartottak fogva.

Alghero városi parkjában különösen szerdánként nagy a forgalom, amikor a hagyományos algherói kirakodóvásárra érkeznek a vásárlók. Ilyenkor a sziget népművészeti és ipari termékeinek széles választéka kapható a közelben lévő Via XX. Settembrén.

Porto Conte a Földközi-tenger legnagyobb természetes úton kialakult kikötője, ma már nemzeti park. Területén több víz alatti barlangrendszer, valamint a Grotta di Nettuno, több millió éves cseppkőbarlang található. A Capo Caccia alatt található cseppkőbarlang vízi úton ill. az Escala del Cabriol-on keresztül közelíthető meg, ez 656 lépcsőfokot jelent.

Capo Caccia mögött, egy hatalmas szikla, a Foredada emelkedik ki a vízből. Megtetszett egy amerikai rendezőnek és egy James Bond film helyszíne lett.

Alghero új városrészében található a Mare Nostrum Aquarium, ahol Szardínia édesvízi és tengeri állatvilága mellett trópusi cápákat, aligátorokat, piránákat is láthatunk. (Via XX Settembre)

Szardíniából a legszebb úti emlékek az Algheróban vásárolható korall ékszerek. Gazdag választékot találunk itt mind megmunkált, csiszolt, mind természetes alakzatú darabokból, ráadásul a turisták pénztárcájához mérten elfogadható áron.Tartomány:Sardegna
Cím:Alghero
GPS: 40° 33′ 28.62612″, 8° 19′ 9.46164″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward