» Olaszország

» Olaszország » Sardegna » Szardínia

Golfo di Orosei - Szardínia legszebb öbleinek színhelye


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szardínia keleti partján a tengerparti nyaralók és a hegymászók megtalálják a boldogságot: a Golfo di Orosei a sziget egyik legszebb partszakasza.


Golfo di Orosei

A Golfo di Orosei egy több mint 30 kilométer hosszú öböl Szardínia keleti partján. Északon Orosei falu magasságában kezdődik, és délen Baunei település szintjén ér véget. A Golfo di Orosei több szakasza is versenyez a "Szardínia legszebb öble" címért.

Cala Goloritzè

A Golfo di Orosei déli végén található a Cala Goloritzè. Nem fukarkodik a drámai természettel sem: a strandtól kissé távolabb emelkedik a 148 méter magas L'Aguglia sziklatű, amely megdobogtatja a hegymászás barátainak szívét. Az Arco di Goloritzè sziklakapu a tengerbe nyúlik.

Pedra Longa

A L'Agugliával ellentétben a Pedra Longa-öbölben található fenséges sziklacsúcs csak néhány éve került a hegymászók figyelmének középpontjába. A kezdőknek szánt útvonalak is erre a csúcsra vezetnek.

Cala Mariolu

Cala Mariolu szépségét tekintve aligha marad el Cala Lunától. A karsztos sziklák két részre osztják a kavicsos strandot. Ha felmászik rájuk, a víz fluoreszkáló színjátékának látványában gyönyörködhet - legalábbis délutánig. Aztán egy árnyék borítja az öblöt.

Cala Luna

A Golfo di Orosei leghíresebb öble minden bizonnyal a Cala Luna. Itt a szél és az időjárás hatalmas karsztbarlangokat vájt a strand mögötti meredek sziklafalakba. A Golfo di Orosei többi álom-öbléhez hasonlóan Cala Luna is felfedezhető gyalog vagy hajóval. Cala Gonone kikötőjében felfújható csónakot bérelhet, és saját maga fedezheti fel a tengerpartot. Ehhez nincs szükség hajóvezetői engedélyre. Vigyázzon azonban a hullámokkal. Azok számára, akik nem szeretnének maguk volán mögé ülni, Cala Gonone-ban kirándulóhajók állnak rendelkezésre csoportok számára.

A szardíniai Cala Luna idilli strandján, a Cala Lunában egy időben legfeljebb 500 ember tartózkodhat a strandon az augusztusi hetekben. A hatóságok így szeretnék elkerülni a tömegeket az öbölben, amely különösen népszerű a barlangjai és karsztbarlangjai miatt. A 700 méter hosszú homokos strandot délen erdős sziklák, nyugaton pedig leanderbokrok és nádasok szegélyezik.Tartomány:Sardegna
Cím:Orosei
GPS: 40° 22′ 45.04908″, 9° 41′ 42.05076″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward