Esterházy újdonságok 2016-ban

2016. február 24.

print

Esterházy újdonságok 2016-ban

Az Esterházy-kastély, a Lackenbachi (Lakompak) kastély, Fraknó Vára, valamint a Szt. Margitbányai Kőfejtő népszerű úticél Burgenlandban. 2016-ban is több olyan eseményt kínálnak, ami miatt érdemes lesz kiruccanni.

Az Esterházy-kastély, a Lackenbachi (Lakompak) kastély, Fraknó Vára, valamint a Szt. Margitbányai Kőfejtő népszerű úticél Burgenlandban. 2016-ban is több olyan eseményt kínálnak, ami miatt érdemes lesz kiruccanni.

 


Évente több mint 400.000 látogató kíváncsi az Esterházy Vállalatcsoport sokrétű turisztikai és kulturális programkínálatára, mely ezzel Burgenland és a Pannon térség legjobban látogatott területének számít. A kiemelkedő történelmi jelentőséggel bíró kulturális műemlékek, mint az Esterházy-kastély, a Lackenbachi (Lakompak) kastély, Fraknó Vára valamint a Szt. Margitbányai Kőfejtő fontos szerepet tölt be Burgenland turizmusában.

Esterházy-kastély

Az Esterházy-kastély négy kiállítása - A hercegnői lakosztályok, Az Esterházy-kastély fénypontjai, a Haydn explozív és a Bormúzeum - iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A kastélyban kínált programok úgymint a classic.Esterhazy és az adventi vásár nagy népszerűségnek örvendenek. Tavaly "A hókirálynő" című gyermekopera Sergej Banewitschtől - melyet Anna Netrebko védnökségével az Esterházy-kastély Haynd Termében mutattak be - és a Pannon Ifjúsági Zenekar koncertje is kiemelkedő sikereket hoztak.

 


Fotó: Andreas Hafenscher


Kitekintő 2016: Az utolsó hercegné, Esterházy Melinda emlékére, kora nyáron egy új kiállítás nyílik, melynek címe: Egy meghatározó, európai hercegi pár életútjának legjelentősebb eseményei a huszadik században. A kirobbanó sikert aratott "A hókirálynő" című gyermekoperát ismételten színre viszik illetve a classic.Esterhazy koncertsorozat 2016-ban is magas minőségű programokkal csalogatja a látogatókat. A "Lovely Days" és a "Nova Jazz & Blues Night" című produkciókkal Ewald Tatar irányítása alatt egy szélesebb körű publikumot kívánnak a szervezők megszólítani, és az Esterházy-kastély parkjába invitálni.

Fraknó Vára

2015-ben Fraknó Vára Burgenland második jelképeként kereken 89.000 látogatóval abszolút rekordot döntött - több mint 5% emelkedést az előző évhez képest. Az Alsó Bástyán a látogatók növekvő igénye miatt csupán nyolc hónap alatt felépült és megnyitott a Gránátos Kávéház és Étterem. A Gránátos kialakítása a több mint 500 éves történelmi vár patináját ötvözi a mai látogatók korszerű igényeivel és elvárásaival. 

 


Fotó: Roland Schuller


2016. március 22-től 26-ig húsvéti programok várják a gyerekeket Fraknó várában. A gyerekek felfedezhetik a vár titokzatos lakóit, bejárhatják a Fraknói vár titokzatos kincstárát megkereshetik az óriás tojást,a sárkányt és unikornist és meghallgathatják  Nyúl János történetét. Végül húsvéti tojást vagy egy nyuszit is készíthetnek.

Lackenbachi (Lakompak) kastély

A Lackenbachi (Lakompak) 
reneszánsz kastély egyre népszerűbb a turisták körében, köszönhetően az évente váltakozó időszaki kiállításoknak. 2016. március 18-augusztus 31-ig a Moszkvai Állatkert c. kiállítás tekinthető meg, amely orosz játékállatokat mutat be az 1950 és 1980 közötti évekből.

 


Fotó: Andreas Hafenscher


A kastély A természet nyomában c. állandó kiállításához kapcsolódó gyermek és iskolai programok, valamint a speciális gyermekworkshopok középpontjában az erdő, a folyó és az erdei állatok állnak.


Szt. Margitbányai Kőfejtő

A Szt. Margitbányai Kőfejtő napjainkban Európa egyik legszebb és legimpozánsabb szabadtéri arénája. A fesztivál területét 2006 óta a átfogóan kiépítétették, ennek köszönhetően 2015-ben már másodszor kelt el minden jegy az előadásokra. A Szt. Margitbányai Kőfejtő az operaelőadások mellett kiváló koncerteknek is helyet ad. Mindemellett az idegenvezetés a kőfejtőben is nagyon kedvelt program.

 


Fotó: Andreas Tischler


A 2016-os évre Donizetti "Szerelmi bájital" című előadása hatalmas áriákat, szerelemtől lángoló szíveket és olasz temperamentumú romantikus viharokat ígér a kőfejtő Ruffini-színpadán.

Pannon Advent és szilveszteri parti

Advent első három hétvégéjén Burgenland legszebb kulturális műemlékei hagyományosan a tartomány leghangulatosabb karácsonyi vásárává változnak. A Pannon Advent tavaly több mint 20.000 látogatót csalogatott a helyszínekre. Népszerű program szilveszterkor az Esterházy-kastély impozáns kulisszái előtt bulizni, amely Burgenland legnagyobb szilveszteri partija.

 


Fotó: Andreas Tischler

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play