Bécs így védi meg a fiákerlovakat

2016. június 5.

print Eurocomm-PR

Bécs így védi meg a fiákerlovakat

Intézkedéscsomagot dolgoztak ki az osztrák fővárosban a város egyik jelképének számító fiákerlovak védelmében. Eszerint hőségben majd nem dolgozhatnak, és rövidül a munkaidejük is. Az új szabályok betartását fokozottan ellenőrzik.Hét pontból álló intézkedéscsomagot dolgoztak ki az osztrák fővárosban, hogy javítsák a fiákerlovak munkakörülményeit. A módosító javaslat szerint – akárcsak az építőmunkások – a lovak sem dolgozhatnának hőségben. Ha a Stephansplatzon 35 Celsius-fokot vagy annál többet mérnek, haza kell menniük a fogatoknak. 2015-ben összesen tizennyolc ilyen nap volt.

Copyright fotó: Schwarcz Eszter / Eurocomm-PR
Copyright: Schwarcz Eszter / Eurocomm-PR

Ezen kívül csökkenne a lovak munkaideje is, hiszen csak kétnaponta, és egy órával kevesebbet, délelőtt 10-től este 9-ig kellene kinn lenniük a placcon. A kocsisnak minden fuvar előtt ellenőriznie kellene az állatok alkalmasságát – beleértve az egészségi állapotát is –, amit a menetnaplóban pontosan vezetnie kell.

Az új szabályok értelmében csak azt az állatot lehetne kocsi elé fogni, amelyik a temperamentumánál és a kiképzésénél fogva különösebb probléma nélkül képes megbírkózni a feladattal. Újonnan munkába állított lovak esetében szakértők vizsgálnák meg az alkalmasságát.

A könnyebb ellenőrizhetőség érdekében burkolatjelekkel jelölnék a fiákerparkolókat, és az állattartók felvilágosításával még nagyobb hangsúlyt fektetnének az állatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre. Ilyen például a szájkosár negatív hatásai, hogy miért nem jó, ha a ló farkát hozzákötik a fogathoz vagy ha rendszertelenül adnak neki enni.

Ha a tartományi parlament elfogadja a módosító javaslatcsomagot, már idén nyáron életbe léphetnek az új szabályok, amelyek betartását fokozottan ellenőrzik majd. Bécsben összesen 375 fiákerló él, 2015-ben kilenc alkalommal született feljelentés állatvédelmi jogok megsértésével összefüggésben.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu