Little China a bécsi Duna-szigeten

2016. szeptember 19.

print

Little China a bécsi Duna-szigeten

Pandák, sárkányok, kínai paloták, a Bécsi Állami Operaház és a Johann-Strauß emlékmű világító mása varázsolja az éjszakákat nappallá 2016. szeptember 1-jétől a bécsi Duna-szigeten. A „China Magic – Festival des Lichts” elnevezésű fesztivált először rendezik meg az osztrák fővárosban.

Több mint egy hónapon át, 2016. szeptember 1-je és október 9-e között ad otthont a bécsi Duna-sziget a kínai lampionfesztiválnak, a „China Magic – Festival des Lichts”-nek. A Luno fesztiválként is ismert rendezvénynek Kínában kétezer éves hagyománya van, ez zárja a többnapos újévi ünnepségeket.


Copyright: www.luno-festival.at

Az osztrák fővárosba 29 attrakciót hoznak el, amelyeket 25 kilométernyi selyem, 20 tonna acél és 18 ezer LED-izzó felhasználásával állít össze 60 kínai szakember. A kézzel készülő lampionok között van 50 méteres sárkány, pandamaci, majom, a pekingi Ég templomának hatalmas mása és még számos jellegzetesen kínai motívum. De a látogatók megcsodálhatják majd a Bécsi Állami Operaház és a Johann Strauß emlékmű világító selyemmását is.


Copyright: www.luno-festival.at

A látványos fényszobrokon kívül változatos programokkal is várja az érdeklődőket a fesztivál. A főszínpadon esténként, 19.00 órától különleges showműsort láthat a közönség kínai tánccal, zenével és varázslatos mutatványokkal. A produkciók között lesz szecsuáni opera is, amely merőben eltér az Európában operának nevezett műfajtól. Az ének és színészi játék mellett a szecsuáni opera akrobatikus elemeket és kaszkadőrmutatványokat is felvonultat, legfőbb jellegzetessége pedig az „arcváltás”. A profi előadóművészek 20 másodperc alatt akár tízszer is kicserélik az arcfestésüket a színpadon.

A lampionfesztiválra 100-150 ezer érdeklődőt várnak, 2017-től pedig évente szeretnék megrendezni. Részletes program és jegyek: www.luno-festival.at.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play