Nyári szórakozás a Familyparkban

2017. augusztus 6.

print

Nyári szórakozás a Familyparkban

Nemrég indult el a nosztalgiát ébresztő erdei gyorsvonat (Waldexpress), a kisebbek mopeddel menekülhetnek a hóbortos nagyi elől ­- mindezt júliusban és augusztusban szombatonként egészen 20 óráig. Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a felfokozott érdeklődésnek köszönhetően az idén is meghosszabbított nyári nyitvatartással várja látogatóit.Ausztria legnagyobb szabadidőparkja különösen a nyári időszakban a családok kedvelt utazási célpontja. Forró nyári napokon igazi felfrissülést nyújtanak a vízi látványosságok, mint a Kroko-vízisikló vagy a repülő halak (Fliegende Fische). A kisgyermekes családok igazán otthonosan érezhetik magukat az árnyas tölgyerdőben, ahol felkereshetik az állatsimogatót, vagy új játékokat is kipróbálhatnak.

Éppen most indult el az erdei gyorsvonat (Waldexpress) és a kakasvadászat (Gockeljagd)

"Beszállás!" - hangzik fel a nosztalgiagőzös által vontatott erdei gyorsvonat (Waldexpress) megállójában, amelyen utazva kisebbek és nagyobbak egyaránt gyönyörködhetnek a változatos tájban. Útközben elhaladnak a vadőr háza, egy hódvár és kisebb-nagyobb erdei állatok mellett. Fantasztikus családi utazás erdőn-mezőn át.

A kakasvadászat (Gockeljagd) során a gyerekek és a felnőttek egy kalandos szökésben vehetnek részt a motorkerékpáron ülő hóbortos nagyi elől. A megriadt, szárnyas jószágon vágtatunk el a trágyadomb mellett, majd a traktorbeállóként használt pajtán és egy falusi ház nappaliján keresztül, a parasztudvar majdnem minden szögletét érintve.

A nyár újdonságai

Először 2016-ban nyílt arra lehetőség öt szombaton át, hogy a parkot esténként is felfedezhessük. A pozitív visszajelzésekre alapozva a park látogatói az idén júliusban és augusztusban szombatonként két órával tovább (este 8 óráig) élvezhetik a park nyújtotta szórakozási lehetőségeket - mindezt a szokásos jegy áráért!

Igazán különleges élményt ígér az új mászórészleg, a Kecskekényeztető (Ziegengaudi) is. 2016 óta a kecskék a 8 méter magas, sziklás lejtőn kedvük szerint ide-oda ugrándozhatnak. A létesítmény közepén most a látogatók számára egy kalandos akadálypálya is létesült. Mintegy 140 méternyi út szövi át a kecskék birodalmát, függőhidakkal és egymásba fonódó ösvényekkel tarkítva. Természetesen a kecskéket simogatni és etetni is lehet.

Érdekességek a Familyparkról

A St. Margarethen-i M. Müller Ges.m.b.H által üzemeltetett Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja. A több mint 145.000 m²-en fekvő park látványosságai négy különböző témavilágba sorolhatók: élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget. Ezenfelül a szabadidőparkban több mint 15 különféle vendéglátóipari egység található. Szezonban több mint 200 munkatárs dolgozik a játékoknál, a vendéglátás, kertészet, műszaki feladatok és igazgatás területén. 2016-ban áprilistól november elejéig a látogatószám elérte a 633 ezer főt, valamint ez idő alatt 20 ezer éves bérletet állítottak ki. 

Hosszú nyári esték

Pénztárzárás: 18 órakor
Napi jegy ára: 23 €
Kedvezményes belépő 16 órától: 17 €

Nyitvatartási idő:

április 1. - szeptember 30. 9-től 18 óráig

október 1. - október 26. 10-től 17 óráig

Napi jegy ára: 23 €

Hároméves korig a belépés ingyenes!

Szülinaposok 3 - 14 éves korig ***

Csak a születésnapon érvényes, igazolvány felmutatása szükséges. Ingyenes belépés

Minden kedden idősek napja **Látogatók 60 éves kortól *** 13,00 €


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu