A francia síterepek 2016/2017-es újdonságai

A francia síterepek 2016/2017-es újdonságai

Szelfitúra, fotó box, modernizált felvonók, születésnapi évfordulók... az idei szezonban is számos újdonság várja a Franciaországban síelőket!

Több síterep is kerek évfordulót ünnepel


Val Cenis, Superdevoluy és Avoriaz is az 50. születésnapját ünnepli idén! Saint-Gervais Mont Blanc és Alpe d’Huez pedig már 80 gyertyát fújhat el a tortán! Alpe d’Huez ez alkalomból egy 350 millió eurós beruházással ünnepel, melynek köszönhetően egy több éves projekt keretében felújítják a felvonókat, modernizálják a köztereket, új szállodai zóna kerül kiépítésre és összekötik a síterepet először a Les 2 Alpes-al, majd Les Sybelles síterepével!

Közösségi életérzés


Napjainkban már szinte kihagyhatatlan a szelfi készítés és a posztolás és nincs ez másképp a nyaralás, síelés alatt sem! Ezt teszi még izgalmasabbá az ún. "Selfie Tours" (Val Thorens), ahol a kihelyezett eszközök segítségével még gyönyörűbb fotókat készíthetünk. Val Cenis síterepén pl. ha valaki beszkenneli a síbérletét, akkor az ott készült képeit digitális képeslap formájában kapja meg e-mailben. Aussois-ban pedig egy önkioldó fényképezőgép készít gyönyörű képeket a síelőkről. A Les 2 Alpes síterep 2600 méter magasan található étterménél található egy fotóbox, ahol ingyen kinyomtathatjuk a síterepen készült fényképeinket. Aki pedig a képek helyett a videókat kedveli, annak ajánljuk a Gets, Front Romeu és Vars síterepek videóparkjait, ahol az egyes pályákon a kamerák követik a síelőt és megörökítik a lesiklást.

Modernizált felvonók


A francia síterepek igen sűrűn modernizálják felvonóikat, melyek így kényelmesebbek, gyorsabbak és modernebbek lesznek. Íme az újdonságok:

Alpe d'Huez - új télémix felvonó (az üléses és kabinos felvonó alternatívája)

Val d’Isère - 10 üléses kabinos ultra gyors felvonó, melyben wifi is van

La Plagne - teljesen új 6 személyes felvonó

Val Thorens - két új felvonó készült. Az egyik egy 6 üléses felvonó, mellyel könnyebben és rövidebb úton lehet feljutni a magaslati szálláshelyekre.

Szintén találhatóak új felvonók Chamrousse, Val Cenis és Tignes síterepén is.

Hóbiztos síterepek


Franciaország szerte nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a síterepeken biztosítsák a megfelelő hó mennyiségét és minőségét is! Számos síterepen (Morzine Saint Gervais Courchevel Peisey-Vallandry Valmorel Villard de Lans/Corrençon Les Menuires) történtek beruházások, mellyel a sípályák előkészítését biztosítják és ennek köszönhetően az adott síterepek egész évben kiváló körülmények között tudnak nyitvatartani.

Tavaszi síelés


Mi lenne ha idén tavasszal menne síelni? Tavasszal hosszabbak a nappalok, kellemesebb a hőmérséklet, ugyanakkor a hó még kiváló minőségű, az árak kedvezőbbek, kevesebben vannak a pályákon... A tavaszi síelés népszerűsítésére létrehozott "Le Printemps du Ski" rendezvény 2017. március 20-án kezdődik, amelyen koncertek, fesztiválok, napsütötte teraszok és speciális események várják a résztvevőket!


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play