Alsó-Ausztria felkészült a téli szünidőre

2017. január 4.

print Niederösterreich-Werbung GmbH

Alsó-Ausztria felkészült a téli szünidőre

Alsó-Ausztria téli sportvidékei felkészültek a következő szezonra, a családokat és a gyermekeket sok síeléshez kapcsolódó újdonság várja, de a sípályákon kívül is gazdag a programkínálat. 

Alsó-Ausztria síterületei a hóhelyzettől függően decemberre tervezik a téli szezon megnyitását. A síterepek előnyei a nagyon kedvező ár-értékarányban, a folyamatosan javuló minőségben és a rövid utazásban rejlenek, amit a téli sportok aktív kedvelői és a természet szerelmesei igen nagyra tartanak. A vendéglátók a mindenekelőtt családoknak szóló, igencsak vonzó lehetőségekkel optimistán várják az új szezont.

Újdonságok a családok és kezdők számára

Az alsó-ausztriai sípályák közel fele viseli a „kék” jelzést, ráadásul számos, gyermekek számára is megfelelő felvonó szolgálja a kényelmet, ami kiváltképp a kezdőket és az apró síbajnokokat vonzza.

St. Corona am Wechselben
felépült a Wechsel Lounge, egy új épület, amelyben többek között étterem és síkölcsönző is helyett kapott, így a várakozás és az egyszerű nézelődés is sokkal kellemesebbé vált. Puchberg am Schneebergben december 1-én nyit az új „Wunderwiese”, egy műanyag pálya, ami a maga 5000 m2-ével bármilyen időjárás esetén várja a síelni és szánkózni vágyókat. Családoknak ajánljuk, hogy próbálják ki Lackenhof am Ötscheren az új Snowtrailt, ami egy könnyű hullámokkal és ugratókkal tarkított új pálya. Annabergen egy új sífutópályája várja a sífutókat.

Újdonságok a haladók, a sítúrázók és a hótalpas kirándulók számára

Alsó-Ausztriában 80 kilométer piros, és 25-nél is több kilométer fekete jelzésű sípálya várja a profi síelőket. A versenyzés és a sebesség iránt érdeklődök örülhetnek Annabergen a Söllnreithnál nyíló, mintegy egy kilométer hosszú tréning- és versenypályának. Annabergen az „Almboden” nevű pályát is kiszélesítették. Ahogy Lackenhof am Ötscheren, úgy a Hochkaron is felépült egy új Snowtrail. Éles kanyarjai és hullámai miatt mindazonáltal csak felnőttek és haladók számára ajánlott. A Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee pályái 2017. február 1-től 16:30 és 19:30 között immár a sítúrázókat is várják, csakúgy Annabergen minden csütörtök este, a liftek leállása után a sítúrázóké a terep – a pályák egy része ekkor kizárólag az övék. Reichenau an der Raxon újraindul a hótalpas kirándulók szezonja, és újra működik a felújított Rax-kötélpálya.

 

Kalandos téli szünidő az egész család számára

Az idei téli szezonban a „Csak lesel! – Téli kalandszünet” – program húsz kiválasztott vendéglátója egészen speciális gyermekprogramokkal várja a legkisebbeket. Amikor a sílécek a pincében maradnak, akkor jeges vízesések megtekintése, éjszakai fáklyás kirándulás vagy éppen állatetetés szerepel a programban. Kényelmesebben telik az idő a konyhában keksz-sütögetés közben, vagy egy romantikus kocsikázással a behavazott tájban. A sípályákon kívül sem fog unatkozni egy gyerek sem, az biztos.

 

Megnyitók és csúcspontok a 2016/17-es szezonban

Mindegyik síterületen a hóhelyzettől függően indul el a téli szezon. Mitterbachban, a Gemeindealpén 2016. december 9-én és 10-én tervezik a síszezon megnyitóját, amelyen a szórakoztatásról pénteken a „Kaiser Franz Joseph” együttes és az Ö3-disco, szombaton pedig a „Hanna” és a „Saubartln” zenekarok gondoskodnak. Ugyancsak illendő nyitányról gondoskodik 2016. december 10-én az első „Familienfest” St. Corona am Wechsel családi síparadicsomában, ahol a szórakozást szintén változatos program garantálja. Lackenhof felett 2016. december 28-án immár hagyományosan felgyúlnak az égen a fények a „ballonok éjszakáján”. A Hochkaron 2017. január 27. és 29. között a legjobb freeriderek részvételével immár harmadik alkalommal rendezik meg az „Open Faces” nemzetközi kvalifikációs versenyt. Erre az alkalomra egy különleges ajánlatot is találhatnak a téli sportok kedvelői: 3 éjszaka 3 napos síbérlettel már 174 eurótól foglalható. A tél top eseményét 2016. december 28-29-én Semmeringen rendezik, az Audi FIS női Világkupát.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play