3050 méter magasban nyílt James Bond kiállítás Söldenben

2018. július 16.

print Hetedhétország.hu

3050 méter magasban nyílt James Bond kiállítás Söldenben

Már látogatható a nagy várakozással várt James Bond élményvilág a Söldenben, a Gaislachkogl 3050 magas csúcsán.

 

2015 elején, a Spectre egyik leglátványosabb akciójelenetét forgatták Söldenben. Sölden a Gaislachkogl csúcsán található ice Q étterem modern építészeti kialakításának köszönheti, hogy bekerült a forgatási helyszínek közé.

A tiroli Obermoser építészeti irodához köthető szürreális épületben, valamint a Gaislachkogl felvonó futurisztikus liftállomásán minden adott volt egy látványos akciójelenethez. A 3058 méter magas hegycsúcsról nyíló panoráma külön megemlítésre kerül a filmben is.

A Gaislachkogl csúcs „007 Elements” című kiállítása emlékezteti a látogatókat minden idők legdrágább Bond-filmjének söldeni forgatására.

A James Bond-filmek meghatározott, jól felismerhető elemekből épülnek fel. Ezek közé tartoznak a gyors autók, a nyaktörő akciójelenetek vagy a látványos helyszínek is. A kiállítás ezeket a visszatérő elemeket mutatja be: a középpontban természetesen a Spectre söldeni forgatása áll, de a Bond-sorozat más fejezetei is kellő hangsúlyt kapnak.

A kiállítás két emeleten és összesen 1300 négyzetméteren teremt egyedülálló hangulatú Bond-világot. Vetítővásznak, hanghatások és kipróbálható interaktív installációk szólítják meg valamennyi érzékünket és adnak át különféle információkat igazán lenyűgöző módon. A különböző galériák a kiállítás témájához illeszkedően a technika legmodernebb szintjét képviselik és egyedülálló módon keltik életre a film feledhetetlen jeleneteit. A látogatók így teljesen elmerülhetnek a pillanatban.

Az minimalista, futurisztikus épület, amelybe egy föld alatti alagúton át juthatunk be, szintén része a koncepciónak: a lenyűgöző építészeti megoldás, valamint a lélegzetelállító hegyi kulisszának köszönhetően adott a tipikus 007-es kombináció.

A kiállítás naponta 9-től fél négyig van nyitva, megközelíthető Söldenből a Gaislachkoglbahn kabinos felvonóval. Belépő 22 euró, az ár sajnos nem tartalmazza a felvonó árát.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play