Mariazelli advent kabinos lift nélkül

2018. október 23.

print Hetedhétország.hu

Mariazelli advent kabinos lift nélkül

Hamarosan nyit Ausztria egyik leghangulatosabb adventi vására, a Mariazelli Bazilika előtt. Aki azonban a vásár látogatást egybekötötte volna egy kényelmes, téli hegyi túrával, csalódni fog.





2018. október 28-án ünnepélyes keretek között bezár a 90 éves mariazelli gondolás lift, és kezdetét veszi egy új, modern kiskabinos felvonó építése.

A Mariazell felett magasodó 1300 méter magas Bürgeralpe csúcsára eddig egy 90 éve megépített kabinos felvonó vitte fel az utasokat. A völgyállomás csak pár percre a bazilikától, Mariazell kellős közepén található. A kötélpálya 2002-ben két új, modern kabint kapott, kapacitásuk mégsem volt elegendő, egyre gyakrabban torlódtak fel sorok völgyállomáson. Az új, 8 személyes kis kabinoknak már jóval nagyobb lesz a szállítási kapacitásuk, ennek az átadását azonban csak 2019 őszére tervezik.

Addig is a Bürgeralpéra a St. Sebastianból induló 4 személyes ülőliftekkel lehet feljutni. A libegőhöz Mariazell városközpontjából buszokkal szállítják az utasokat.

Aki különleges hangulatú karácsonyi vásárt keres, annak feltétlenül el kell látogatnia Mariazellbe. A 2018. 11. 22. és 12. 23. között, négy adventi hétvégén háznagyságú adventi naptár, óriási adventi koszorú, angyalok postahivatala és mézeskalácsház biztosítja a hangulatot.

Az angyalok cukrászdájából finom illatok szállingóznak a mariazelli bazilika előtti térre, ahol a stájer lucfenyőből készült standokon kizárólag autentikus, hagyományőrző kézműves termékeket és helyi finomságokat kínálnak, mint például a mariazelli mézeskalács vagy likőr. A vásár előtt a világ legnagyobb függő adventi koszorúja vonzza a pillantásokat. Az ökröket és szamarakat is felvonultató élő jászol és az öt méter magas, 1000 kilogramm mézeskalácsból készült házikó garantáltan magával ragadja a gyermekeket és a felnőtteket.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play