A Murau völgy legszebb karácsonyi vásárai

2022. november 1.

print Hetedhétország.hu

A Murau völgy legszebb karácsonyi vásárai

A Mura völgy tradicionális karácsonyi vásárai mindenkit elvarázsolnak. A minőségi portékák mind helyi gazdálkodóktól, kézművesektől származnak.

Murai óvárosi advent

Óriási, kivilágított karácsonyfa és számos karácsonyi díszbe öltözött árusító stand várja előkarácsonyi hangulatban a látogatókat. Friss mézeskalács és pirított mandula, forralt bor és gesztenye illata járja át a teret és hozza elő a gyermekkori emlékeket. A Murau óvárosában megrendezett adventi vásárban a látogatók a régió helyi kézműves termékeit, ragyogó karácsonyfadíszeket, viasztermékeket, fajátékokat, festett üveg portékát, művészi díszítésű gyertyákat, meleg holmikat (például gyapjú sapkákat, kesztyűket és sálakat), valamint sok más egyebet találnak.

Farrachi advent

A Farrachi advent hangulatát a kézműves termékek, a régi építőművészet és fiatal zenekarok alapozzák meg. Egész Ausztriából érkező, közel 70 kézműves állítja ki termékeit, és a hangsúly egyértelműen a kézműves munkán van! Az „élő jászol”, valamint a szarvasagancs-faragók, esztergályosok, a „judenburgi fonónők”, valamint az üvegfúvó mester kézműves bemutatói mindig lelkes közönségre találnak. Aki szeretné átélni a tiszta adventi hangulatot, semmiképpen ne hagyja ki a kórusok fellépését, akik alkonyatkor kezdenek dalaikba a várudvaron, hogy a puncs- és mézeskalácsillatú vásárt kellemes kicsengéssel zárják.

Adventi vásár G’Schlössl Murtal

Rendkívül csendes és békés a karácsony előtti időszak a G’Schlössl Murtal téli parkjában, a tónál. A gyönyörű kastélyparkban idén is felépítik az adventi falut. Az adventi hétvégeken úgy élheti meg a szenteste előtti szép időszakot, mint egykoron. Illatos gyertyák, régi kézműves termékek, ízletes finomságok és hangulatos zene gondoskodik minderről. Aki meg akarja úszni a karácsonnyal járó stresszt, az a G‘Schlössl Murtalban élvezheti a nyugalom szigetét a téli meseországban.

St. Ruprechti advent

Advent idején valódi kézműves termékek sokszínű választékát állítják ki és mutatják be a St. Ruprecht ob Muraui Famúzeumban az „Élvezetek minden érzékszervvel” mottó alatt. A famúzeum otthonos hangulata számos lehetőséget kínál arra, hogy nyugodt körülmények között kóstoljon meg finomságokat, és órákon át élvezze az adventi varázst. A zenekarok adventi népzenével és hangulatos dallamokkal szórakoztatják a látogatókat, akik a helyi gazdálkodók finomságait is megkóstolhatják.

Zeutschachi hegyi advent

Advent első hétvégéjén rendezik meg a Zeutschachi hegyi adventet a Gasthof Fischerwirt vendéglőnél, változatos adventi programmal és a helyi kézművesek változatos portékájával. 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play