» Olaszország

» Olaszország » Lombardia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Túrázás Bergamo és Brescia között egy új túraútvonalon.


Olaszország 2023-as közös kulturális fővárosa Bergamo és Brescia.

Azok az utazók azonban, akik a természetjárás jegyében szeretnék meglátogatni ezeket a csodálatos városokat, egy vadonatúj túraútvonalon élvezhetik a két várost összekötő túraútvonalat. Útközben a túrázók két Unesco világörökségi helyszín, 34 település, három borvidék és még sok más látnivaló mellett haladnak el.

A COVID-19 világjárvány korai kitörésének csapását követően a városok kulturális fővárossá nyilvánítása a reneszánsz és a remény szimbólumaként szolgál, és a rengeteg projekt, amelyet erre az évre hoztak létre, jelenleg teljes lendülettel zajlik.

Az új "camino" útvonal egy nagyjából egyhetes lassú utazást tesz lehetővé a városok között - amelyek autóval alig egy órányira vannak egymástól.

Az új útvonal hivatalos neve Via delle Sorelle, ami lefordítva "a nővérek útja", hogy kiemelje Bergamo és Brescia hasonlóságát és összefonódó történelmét.

Az útvonal kezdő-és végpontja két Unesco-világörökségi helyszínt köt össze: a San Salvatore-Santa Giulia kolostoregyüttest Bresciában és a 16. századi velencei falakkal rendelkező középkori Città Alta-t Bergamóban.

A Via delle Sorelle látnivalói azonban jóval túlmutatnak Bergamo és Brescia városhatárain. Az útvonal 130 kilométeren keresztül Lombardia északkeleti sarkának 34 különböző településén vezet keresztül, amelyek mindegyike saját kulturális nevezetességekkel rendelkezik.

És a tájak szépsége se semmi, amelyeken keresztül sétálnak majd. Az útvonal négy különböző parkon és rezervátumon halad keresztül, az Iseo-tó felé lejtő zöld dombok területén. Kevésbé híres, mint kiemelkedő szomszédai, a Garda-tó és a Comói-tó, így ez egy rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes felfedezni.

Természetesen egy olaszországi utazás nem lenne teljes egy finom bor megkóstolása nélkül. Szerencsére a Via delle Sorelle ezt is biztosítja: az útvonal három különböző DOC és DOCG bortermelő vidéken halad keresztül: Valcalepio, Terre del Vescovado és a híres Franciacorta, a névadó pezsgő hazája.

A kilátás és a pezsgő mellett a Via delle Sorelle útvonalat állandó kortárs művészeti alkotások tarkítják, és minden évben újabbakkal bővül.

A Via delle Sorelle összesen hat szakaszból áll, és úgy tervezték, hogy a teljes útvonalat végig lehessen járni, de rövidebb szakaszok is teljesíthetők. Az útvonal teljesítése tempótól függően körülbelül egy hetet vesz igénybe, és az egyes szakaszok hossza körülbelül 25-30 km.

Az útvonalon való navigálás is egyszerűnek van tervezve. A Via delle Sorelle saját, könnyen felismerhető jelzéssel rendelkezik a tájékozódáshoz. Ráadásul az útvonalat szállás lehetőségek és étkezdék tarkítják, ahol megpihenhet.

A Via delle Sorelle saját igazolványokkal is rendelkezik, amelyek igazolják az útvonalon eltöltött időt, és egy kis díj ellenében kedvezményeket és előnyöket biztosítanak az útvonal mentén található különböző létesítményekben.Tartomány:Lombardia
Település:Brescia
GPS: 45° 46′ 46.48962″, 10° 25′ 33.14269″
Honlap: https://www.laviadellesorelle.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward