Lélekmelegítően szép Magas-Stájerország advent idején

2018. november 18.

print Hetedhétország.hu

Lélekmelegítően szép Magas-Stájerország advent idején

Magas-Stájerországban, ahol a hegyeket fehér hótakaró fedi, a zergék a csillogó hóban ugrándoznak, a bányászok advent idején Szent Barbarát ünneplik.Közel 60 adventi vásárban elevenednek meg a szokások és hagyományok. Már távolról látszik a vásárok varázslatos fénye, érződik az ínycsiklandó mézeskalács illata, és hallatszik az ünnepek jellegzetes hangja.

A régi bányásztelepüléseken – Eisenerzben, Vordernbergben, Radmerben, a Mürztal-i St. Barbarában, Veitschben és Gußwerkben – a karácsonyt megelőző időszakot az ősi bányászhagyományok felelevenítése jellemzi. A „Ledersprung”, a Barbara-ünnep, vagy a „bányászmise” (éjféli mise) betekintést enged a látogatóknak a régió számtalan bányászhagyományába. A Barbara-gulyás és az erre az alkalomra főzött Barbara-sör is igazi különlegesség.

Érintetlen téli tájak, idilli adventi vásárok, családbarát síterepek, vezetett hótalpas és sítúrák, porhóban szánkózás és a kulináris élményeket garantáló hütték varázslatos hangulata felejthetetlen élményeket tartogat a Budapesttől csak háromórányi autóútra fekvő Magas-Stájerországban.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play