Még a rókák szerint is Bécs a legjobb hely a világon

2018. december 20.

print Eurocomm-PR

Még a rókák szerint is Bécs a legjobb hely a világon

Bécs a legélhetőbb város – ezt gondolhatják az osztrák főváros körüli erdőben élő rókák is.





A rókák ugyanis egyre többször jelennek meg Bécs belterületein is. Az utóbbi öt évben összesen 1.100 alkalommal tűntek fel a város egyes pontjain.

Az osztrák főváros Floridsdorf vagy Donaustadt kerületeiben járva, nagy eséllyel találkozhatunk rókákkal, de akár a Schönbrunni kastély parkjában is összefuthatunk egy-egy példánnyal. Különösen kedvelt helyek még a Wienerwald közelében található magánterületek és a város nagyobb parkjai.

A Bécsi Agrártudományi Egyetem, a BOKU és a Bécsi Állatorvosi Egyetem, a Vetmed Bécs közös kutatócsoportja összegyűjtötte az utóbbi évek lakossági bejelentéseit és elemezte azokat. Német nyelvterületen ez az első átfogó elemzés a városban fel-feltűnő állatok viselkedéséről és mozgásáról.

Mivel a vadon élő állatok legtöbbször magánterületre tévednek be, ezért eddig nehéz volt átfogó képet alkotni a viselkedésükről – mondta Theresa Walter, az Állatorvosi Egyetem vadállatokkal foglalkozó kutatóintézetének munkatársa. Ennek érdekében egy adatbázist hoztak létre lakossági bejelentések alapján. Az adatbázis segítségével nemcsak a rókák viselkedését sikerült feltárniuk, de más érdekes következtetéseket is le tudtak vonni. Arra jutottak például, hogy minél magasabb az egyes bécsi kerületekben élők végzettsége, annál több bejelentés érkezik onnan.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play