A Dachstein hegyei rengeteg újdonsággal várják a hűvös alpesi nyaralásra vágyókat

2019. április 2.

print Hetedhétország.hu

A Dachstein hegyei rengeteg újdonsággal várják a hűvös alpesi nyaralásra vágyókat

A hegyi felvonók hegyállomásai ideális kiindulópontként szolgálnak az alpesi túrákhoz és hegyi sétákhoz. A túrázás mellett a Schladming-Dachstein régió hegyei számtalan további programot tartogatnak a kikapcsolódni vágyóknak. Hauser Kaibling

A Hauser Kaiblingon idén első alkalommal nyáron  (minden vasárnap, hétfőn, szerdán és csütörtökön) is üzemel majd a nyolcszemélyes kabinos felvonó és a Quattralpina négyszemélyes ülőfelvonó. Emellett a Hauser Kaibling családi programkínálata idén egy e-trial-parkkal, egy disc golf pályával (frizbi), egy gyermekek számára kialakított kalandösvénnyel, néhány további játszótérrel, valamint egy báránysimogatóval bővül.

Négy izgalmas túravariáció várja a hegyikerékpárosokat a Hauser Kaiblingon. A Hauser Kaibling nyolcszemélyes kabinos felvonóval szállíthatják fel kerékpárjaikat a hegyre. A hegyállomástól induló Gumpental-kör (14 km, szinte szintkülönbség nélkül) ideális választás az élménybringásoknak és a gyermekes családoknak egyaránt. A Krummholzkör (21 km), az Aich-kör (32 km), a Kaibling-kör (36 km) és az Öt-hegy-kör (61 km) garantáltan elnyeri a komolyabb túrákhoz szokott hegyikerékpárosok tetszését, de ízlés és erőnlét függvényében a túrák egy-egy felvonóhasználattal akár le is rövidíthetők. 

A völgyállomáson található kerékpárkölcsönzőnek és a hegyen kialakított, ingyenesen használható töltőállomásoknak köszönhetően tökéletes körülmények várják az elektromos kerékpárral túrázókat is.

Hochwurzen

A Hochwurzen hegycsúcsára közlekedő modern, tízszemélyes kabinos felvonóval szintén kedvelt túraútvonalak kiindulópontjai érhetők el kényelmesen. Ezek egyike a 2019-re teljes mértékben felújított Bankerlweg, vagyis a Padok útja, amely mentén számos pihenőhely található különleges és eredeti padokkal: a kínálat a szerelmesek padjától kezdve a családi padon át a naplementepadig terjed. 

Reiteralm

2019. június 20. és 23. között nyitják meg a Reiteralmon az új hegyikerékpáros ösvényeket. A két új kék (könnyű) és két piros (közepesen nehéz) útvonalnak köszönhetően összesen 15 kilométerrel bővül a Reiteralm single trail kínálata. Emellett két régi túraútvonalat megnyitnak a hegyikerékpárosok előtt is, amelyek így shared, vagyis megosztott trailként funkcionálnak tovább. A szintkülönbség 700 méter. A Preunegg Jet felvonóval könnyedén megközelíthető a trailek kiindulópontja.

Az elmúlt év júliusában, a Reiteralm junior traileknek köszönhetően megnyitotta kapuit Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere. A gyermekek és a fiatal kezdő bringások négy, különböző nehézségi fokú pályán (összesen 600 méter hosszú) sajátíthatják el a hegyikerékpározás alapjait, illetve javíthatják tudásukat. A legkönnyebb pálya különösen gyermekbarát kialakítású és akár még futóbiciklivel is nagyszerűen használható.

A kerékpárok hegyi felvonóval történő szállításához félnapos és egész napos bérletet lehet váltani. Kerékpárbérlésre a Preunegg Jets völgyállomásánál található Bikecenter Reiteralmban van lehetőség.

Túrázás lélegzetelállító tájakon

Egyre többen vágynak a nyugalomra és a hegyekben töltött pihenésre. A csodás tájakon át tett távolsági túrák ideális feltételeket kínálnak mindehhez. A Schladminger Tauern magaslati túraút egy 45 kilométer hosszú útvonal a Schladmingi-Tauern szívében. Az öt szakaszból álló túra során a csodás kilátás mellett igazi csúcshódítások, kristálytiszta hegyi tavak, rohanó hegyi patakok és hangulatos alpesi kunyhók várják a túrázókat.

Schladming-Dachstein – Almkulinarik by Richard Rauch

Az „Almkulinarik by Ricard Rauch” gasztronómiai kezdeményezésnek köszönhetően igazán különleges meglepetés várja a túrázókat és a stájer konyha szerelmeseit: a régió válogatott alpesi menedékházaiban különleges ínyencfogást szolgálnak fel a vendégeknek.

2019 júniusától a Schladming-Dachstein régióban túrázóknak első osztályú kulináris élményekben lehet része fenn a hegyekben. A 33 éves sztárszakács, Richard Rauch – a Kochduell (Főzőpárbaj) című német tévéműsor sztárja – az alpesi menedékházak szakácsaival közösen kialakít egy különleges fogást. Az alpesi menedékházak ezután egész nyáron szerepeltetik majd étlapjukon ezt a speciális fogást. A garanciát arra, hogy az ételek különlegesek és rendkívül finomak lesznek, Richard Rauch jelenti, aki már 2006-ban megkapta első Gault Millau szakácssapkáját és 2014-ben az elérhető 20 pontból 17-et kapott, amivel az év szakácsa is lett.

Címlapfotó: Sebastian Stiphout


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play