A bécsi "Rómaira" igazi tengerparti hangulatot varázsoltak

2019. július 23.

print Eurocomm-PR

A bécsi "Rómaira" igazi tengerparti hangulatot varázsoltak

A bécsi Duna-szigeten ingyenes homokos strandok, nyugágyak, napernyők és pálmafák garantálják az igazi tengerparti hangulatot. A CopaBeach igazi nyaralási élményt kínál a bécsiek számára.





A bécsi Duna-szigeten ingyenes homokos strandok, nyugágyak, napernyők és pálmafák garantálják az igazi tengerparti hangulatot. De nemcsak a fürdőzni vágyóknak érdemes kilátogatni a CopaBeach strandra: az idén létesített Gym Club számos sportolási lehetőséget is tartogat.

Homokos strand, nagy zöldterület és széles gasztronómiai kínálat: mindez a belváros közelében, a Stephansdomtól tömegközlekedéssel csupán 6 percnyire található. „A megújult CopaBeach nyitott tereivel a főváros nyári kedvencévé vált és igazi nyaralási élményt kínál a lakosok számára” – nyilatkozta Ulli Sima, környezetvédelmi városi tanácsnok. Az ingyenes fürdőzés mellett három ivókút és két zuhany teszi teljessé a hűsölést. A „Cooles Wien” nevű projekt keretében zuhanypermetet alakítottak ki, ami 30 fokos hőmérséklet felett különböző intervallumokban üzemel. Nemrégiben átadták a Gym Club szabadidős komplexumot is, ahol fitnesz edzéseket tartanak a hét minden napján. A  „Bootcamp & Watermelon” mottóhoz kapcsolódva pedig az első héten minden sportolót egy-egy szelet görögdinnyével jutalmaznak.

A Copa Beach-en az építkezés első szakasza 2018-ban fejeződött be. Röviddel ezután nekikezdtek az éttermek átalakításának is. Az újratervezés eredményeképpen még több zöldterületet, új gyalogos utakat, valamint számos ülő- és fekvőalkalmatosságot létesítettek és kialakítottak egy chill-out parkot is. A teljes projekt mintegy 41.000 négyzetméteres területen valósult meg, ami kb. 6 focipálya méretével egyezik meg. Az újratervezésnél fontos szempont volt, hogy minél több olyan teret alakítsanak ki, ahol a vendégeknek nem feltétlenül kell fogyasztania. „Miközben más tartományokban egyre kevésbé lehet szabadon hozzáférni a vízhez, addig Bécs éppen ezen területek megnyitását ösztönzi, ilyenre példa az elmúlt években megnyitott Strombucht és az ArbeiterInnenstrand nevű szabadstrand” – tette hozzá. 

Fotó: CopaBeach strand © PID/Christian Fürthner


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play