Koronavírus Karintiában: Heiligenblut is karantén alá került

2020. március 14.

print Hetedhétország.hu

Koronavírus Karintiában: Heiligenblut is karantén alá került

Az Alpok egyik legszebb települését, Heiligenblutot váratlanul karantén alá helyezték, a külföldi vendégek elhagyhatják a síterületet.





Heiligenblut március 29-ig karanténban van - jelentették be szombaton. A külföldi vendégek elhagyhatják a síterületet, de az érkezést és távozást az osztrákok számára blokkoták.

Josef Schachner polgármestert teljesen meglepték a heiligenbluti karanténintézkedések: "Nincs kommunikáció", és az intézkedésekről csak szombaton tudhatott meg valamit. "Remélem, hogy ez nem önkényesség" - mondta az APA osztrák hírügynökségnek. "A településen két ember koronavírus tesztje lett pozitív, de jól vannak" - mondta a polgármester.

"Alapvetően egyetértek az intézkedésekkel, mert az első a biztonság, de a kommunikáció jobb lehetne" - mondta Schachner.

A rendelet szerint a külföldi vendégeket Heiligenblut kijáratánál ellenőrzik, fertőzőttek-e, majd ki kell tölteniük egy űrlapot az összes elérhetőségekkel.
 
A vendégek, a munkavállalók és a vállalkozók védelme érdekében március 15-én, vasárnap minden karintiai síterület bezár. Ez azt is jelenti, hogy az összes szállás lehetőségét március 16-án, hétfőn zárják le.
 
(Címlapfotó: Heilgenblut. Österreich Werbung/Lisa Eiersebner)

Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play