Tihanyt tömegek árasztották el, ezért a parkolókat lezárták

2020. április 8.

print Hetedhétország.hu

Tihanyt tömegek árasztották el, ezért a parkolókat lezárták

Tihanyt a korlátozások ellenére elárasztották a kirándulók, ezért a helyiek biztonsága érdekében lezárták a parkolókat.

Az elmúlt időszakban, a jó idő beköszöntével Tihanyban ismét megnőtt a látogatók száma. Tihany nemcsak gazdag történelmi múltjával, hanem gyönyörű panorámájával is vonzza a kirándulókat.

Sok budapesti a koronavírus-járványt nyaralójában próbálja átvészelni, azonban a jó idő kicsalogatja őket a természetbe, és a kijárási korlátozás ellenére felkeresik a Balaton kirándulóhelyeit. Tihany közkedvelt helyszíneit is, a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár.

A kijárási korlátozás lehetővé teszi ugyan a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust. Ezért Tihany vezetése úgy döntött, hogy a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárják.

Arra kérik a túrázni vágyókat, hogy a Tihanyban élők egészségének védelmében vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe.

(Címlapfotó: MTI/Bodnár Boglárka)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play