A híres Templomok völgye az első koronavírus mentes régészeti park

2020. július 14.

print Hetedhétország.hu

A híres Templomok völgye az első koronavírus mentes régészeti park

Az Agrigentóban található Templomok völgye az első olasz régészeti park, amely hivatalos „Covid-free” tanúsítvánnyal rendelkezik.





„Arra számítunk, hogy a tanúsítás nagy lendületet ad a nemzetközi turizmusnak; annyi intézkedést hoztunk a látogatók és a személyzet biztonságának garantálása érdekében, hogy mi voltunk az elsők, akik hivatalos vírusmentes tanúsítást kaptak ”- mondta a régészeti park képviselője az ANSA olasz hírügynökségnek.

Egyidejűleg korlátozott számú látogató léphet be a régészeti területre, ezért ajánlott az előzetes foglalás, különben előfordulhat, hogy várni kell, amíg a következő rendelkezésre álló idősáv elérhetővé válik. A belépési és kilépési útvonalakat elkülönítették. A belépéskor a látogatóknak megmérik a testhőmérsékletét, és megtiltják a belépést azok számára, akiknek a hőmérséklete legalább 37,5 C°. Arcmaszk viselése kötelező a látogatás teljes időtartama alatt, valamint a 1,5 méteres társadalmi távolság tartása.

Júniusban körülbelül 8000 ember látogatta meg a Templomok völgyét. Ennek ellenére ez a szám nagyon alacsony, összehasonlítva a korábbi évekkel, amikor nyáron a régészeti parkot, Szicília egyik legfontosabb látványosságát, napi 3000 látogató nézte meg.

Agrigento Szicíliában található, görög telepesek alapították, az ókori Görögország leggazdagabb és leghíresebb gyarmata.

A Templomok völgye Agrigentóban a mai Görögország területén kívül eső legnagyobb és legjobban megőrzött ókori görög emlék közé tartozik. 1997 óta a Világörökség része. A völgyben hét dór stílusú templom maradványai találhatók. Az egyik legismertebb a Concordia-templom, amelyet a i.e. 5. században építettek.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play