Ez 10 osztrák vízesés a legnépszerűbb az Instagramon

2020. augusztus 14.

print Hetedhétország.hu

Ez 10 osztrák vízesés a legnépszerűbb az Instagramon

A 200 vízesés közül a top 10-ben a magyar utazók számára is kedvelt úticélok vannak.Az APA osztrák hírügynökség elemezte az osztrák vízesések népszerűségét az Instagramon. 

Az elemzett több mint 200 osztrák vízesés közül a salzburgi Krimml vízesés messze a legnépszerűbb. 2020. augusztus 11-ig több mint 22.650 posztot és hashteget szenteltek a Hohe Tauern turisztikai mágnesének. Ausztria legmagasabb vízesése számos fotó lehetőséget kínál a látogatók számára. A négy kilométeres túraútvonalon számos kiváló szelfipont van. A vízesést több kilátóhelyről lehet megnézni.

Az alsó-ausztriai Myra vízesés 12.200 megjelenéssel második helyezett a rangsorban. A szűk romantikus szorosban vándorolva nehéz szabadulni a Myra patak erejének, energiájának lenyűgöző látványától. A Myra szépsége már korábban is vonzotta a túrázókat, Mária Terézia látogatására egy emléktábla is emlékeztet. A Myra-vízesés 27 hídja és emelvénye 1885 óta áll nyitva a turisták előtt.

Stuibenfall

Stuibenfall (c) Ötztal Tourismus/Rudi Wyhlidal

7886 hozzászólással a tiroli Stuibenfall a harmadik helyet foglalja el a rangsorban. Tirol legnagyobb vízesése, a Stuibenfall 159 méterről zuhan a mélybe. A lezúduló hatalmas vízmennyiségnek köszönhetően állandó vízpára felhő lengi körül, amelyen megtörve a napsugarak örök szivárványt rajzolnak a zuhatag fölé.

A negyedik helyet a tennengau-i Gollingi-vízesés kapta (7223 megjelenés). A vízesés elképesztő látványa sok festőt és költőt megihletett az idők során. A 76 méter magas, több lépcső vízesés ma is közkedvelt, látványos kirándulóhely. Az Instagramon a kisebb alsó szint különösen népszerű fotómotívum

Az ötödik helyen a felső-ausztriai Traunfall található, amely az Instagram 4847 bejegyzést ért el. A Traunfall Felső-Ausztriában található vízesésrendszer, illetve szurdokvölgy. Ausztria egyik legszebb duzzasztott folyószakasza.

A top 10 vízesés rangsorolása az Instagram-on

1      Krimml-vízesés (Salzburg)   22.659

2      Myrafälle   (Niederösterreich)   12.203

3      Stuibenfall (Tirol)  7.886

4      Gollingi vízesés ( Salzburg)   7.223

5      Traunfall ( Felső-Ausztria)    4.847

6      Grawa vízesés (Tirol)   2.016

7      Stuibenfälle   (Tirol)     1.907

8      Nixenfall     (Oberösterreich)     1.651

9      Wildensteiner vízesés (Karintia)   1.372

10    Riesachfälle   (Steiermark)      1.083  

(Címlapfotó: Krimml-vízesés (c)Martin Huber / picturedesk.com)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play