Ősi japán gyógymódot követ Szlovákia első erdőfürdője

2020. szeptember 1.

print Hetedhétország.hu

Ősi japán gyógymódot követ Szlovákia első erdőfürdője

Az erdőfürdő eredetileg a japánok ősi gyógymódja volt. Jótékony hatása a testre és a lélekre tudományosan is bizonyított. Az erdőjárás erősíti az immunrendszert.

A magyar határ közelében, újonnan kialakított erdőfürdőben legfeljebb 20 fős csoportokat fogadnak, hogy a vendégek számára minél személyesebbé tegyék az élményt. A látogatók ezáltal lehetőséget kapnak, hogy befelé forduljanak, önmagukra és a környezetükre részleteire figyelve megtapasztalják az erdő gyógyító erejét.

Az erdőben két terápiás ösvényt is kialakítottak.

Az erdőfürdő a Zempléni térségben, a Kassa közeli Vinnai-tó mellett található.

A Vinnai-tó (Vinianske-jazero) varázslatos környezetben fekszik. A tavat gyűrűként ölelő sűrű erdők igazán romantikussá teszik az itt töltött időt.

A tó környéke régóta Szlovákia egyik legnépszerűbb nyári úti célja. Ennek oka a gyönyörű természet, a kellemes éghajlati viszonyok és a 800 éves középkori vár romjainak közelsége. A Vinnai-kastély, egykori gótikus várrom a Vihorlát hegység déli részén épült, a vulkáni hegység lábánál a 13. század második felében, a lengyelországi út védelmére. Mátyás király és IV. Kazimír lengyel uralkodó harcai során 1466-ban súlyosan megsérült a vár, majd később a 16. században felújították és megerősítették. Később a 17. században a tulajdonosok elhagyták. A 18. században a Habsburg ellenes felkelések során a császár a várat likvidáltatta, azóta csak romok maradtak hátra.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play