Elmarad Burgenland leghangulatosabb karácsonyi vására

2020. október 15.

print Hetedhétország.hu

Elmarad Burgenland leghangulatosabb karácsonyi vására

A koronavírus körül kialakult rendkívüli helyzet miatt több karácsonyi vásár esetében is kérdéses még, hogy egyáltalán megrendezik-e?





A korábbi évek gyakorlata szerint már november végén megnyílnak Burgenlandban is a nagy népszerűségnek örvendő karácsonyi vásárok. A koronavírus körül kialakult rendkívüli helyzet miatt azonban idén, megelőzési- és higiéniai koncepciót kell kidolgozniuk a vásárszervezőknek - adta hírül az ORF.

Még mindig nem lehet tudni, hogy melyik karácsonyi vásárt szervezik meg idén Burgenlandban. Azonban az egyik leglátogatottabb program, a Ruszti Adventi Vásár már biztosan elmarad. Ahogyan a nagymartoni/Mattersburg, a féltoronyi/ Halbturn és a városszalónaki/Stadtschlaining vásárt is lemondták már.

A kismartoni/Eisenstadt sétálóutcában és a savanyúkúti/Bad Sauerbrunn Karácsonyfa Faluban viszont biztosan lesz vásár.

A karácsonyi vásárokon kötelező lesz a maszkviselés és az egymástól való távolság megtartása. Minden vásár szervezőjének ki kell neveznie egy Covid-19-megbízottat, akit a higiéniai és megelőző koncepció kidolgozásával bíznak meg. A karácsonyi vásárok egyidejű látogatói létszámát annak megfelelően kell korlátozni, hogy a jelenlévők között biztonságosan meg lehessen tartani az előírt távolságot, valamint idén a vásárok területén az árusítóhelyeket is nagyobb távolságra helyezik el egymástól.

(Címlapfotó: Advent Rustban (c) TV Rust)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play