Idén nem lesz karácsonyi vásár Salzburg óvárosában

2020. október 30.

print Hetedhétország.hu

Idén nem lesz karácsonyi vásár Salzburg óvárosában

Salzburg városa nem engedélyezi a Dom- és a Residenzplatz körüli karácsonyi vásárt. Harald Preuner (ÖVP) polgármester ezt csütörtökön jelentette be. „Ha megnézzük a nemzetközi helyzetet, és figyelembe vesszük, hogy Németország november 2-án lezárást vezet be, amely hasonló módon várható az elkövetkező napokban az osztrák kormánytól, akkor felelőtlenség lenne a Christkindlmarktot most megtartani"-közölte a polgármester.

"A salzburgi karácsonyi vásár szervezői október elején induló karácsonyi vásárt szerettek volna. Átfogó biztonsági koncepciót dolgoztak ki - például egyirányú forgalommal -, amely minta lehetne Ausztriában. A város néhány nappal ezelőtt a piac megtartását is támogatta, de most meg kell húznia a zsinórt" - teszi hozzá a polgármester.

„A támogatók azzal érvelnek, hogy a Christkindlmarkt a szabadban zajlik. De Németország gyakorlatilag mindent megtilt a bezárással, és hasonló döntésre számíthatunk Ausztriában is. Miért kellene tehát egy héten hét napon át, hat hétig nyitva tartani a karácsonyi vásárt? Így fennállhat annak a veszélye, hogy az emberek a karácsonyi vásárban fertőződjenek meg. És akkor azonnal felmerül a kérdés, ki vállalja a felelősséget ezért ”- érvel Preuner.

(Nyitókép: Salzburg, Domplatz (c)  Österreich Werbung/ Bryan Reinhart)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play