Semmeringen a tömeg miatt lezárták a szánkópályát

2020. december 28.

print Hetedhétország.hu

Semmeringen a tömeg miatt lezárták a szánkópályát

A gyenge szezonkezdet után a túlterheltség okozott problémát az ünnepi hétvégén a semmering-i síközpontban. 

A magyarok körében is népszerű alsó-ausztriai síterepen a tömegjelenetek elkerülése érdekében lezárták a szánkópályát, és módosították a házirendet - adta hírül az ORF.

December 26-tól újra teljes zárlatot rendeltek el Ausztriában. A sípályák megnyitásáról szóló döntést a tartományok kezébe adta a kormány, ugyanakkor a felvonóknál és sílifteknél elrendelte az FFP2-es kategóriájú szájmaszk kötelező viselését, amely szabály a 14. életévüket be nem töltött gyerekekre nem vonatkozik.

A korlátozások ellenére karácsony első napján váratlanul sokan szerettek volna síelni a pályákon. A síközpont környéki parkolók megteltek, a pénztárak és a liftek előtt pedig tömött sorok alakultak ki, sokan maszkot sem viseltek – a távolságtartás és a maszkviselés szabálya ugyanis ezekre a területekre nem terjedt ki.

A zsúfoltságot megelőzendő a pályák üzemeltetői felfüggesztették a helyszíni jegyváltás lehetőségét: mostantól a bérlettulajdonosokon kívül csak azok használhatják a pályákat, akik előre, online megváltották a jegyüket. Az érdeklődés óriási: a vasárnapi nyitva tartásra már szombaton elfogyott az összes jegy.

A bejáratokhoz és a zsúfolt előterekbe szombatra mintegy 250 kordont állítottak fel, hogy ezekkel lehessen irányítani a várakozókat. A távolságtartás és a maszkviselés pedig szintén szombat óta már a bejáratokhoz vezető előterekben is kötelező. A szabályok betartását egy biztonsági cég alkalmazottai felügyelik.

A karácsonyi roham után hasonló tömegeket várnak a helyiek a téli szünet első hétköznapjaira is. A helyzetet nehezíti, hogy a semmering-i pálya ad otthont december 28-29-én a nők sívilágkupájának. A versenyt szurkolók nélkül rendezik, a szabadidősport számára fenntartott pályákon pedig egyszerre csak 600 síelő és hódeszkázó tartózkodhat. Emiatt kevesebb jegyet lehet vásárolni, és a síliftek is korlátozottan közlekednek majd.

(Nyitókép: Semmering (c) Franz Zwickl)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play