Meglepetésre Ischgl a 10 legjobb alpesi síterep között

2020. november 9.

print Hetedhétország.hu

Meglepetésre Ischgl a 10 legjobb alpesi síterep között

Idén a svájci Zermatt síterep harmadik alkalommal nyert. 3 osztrák síterep, Serfaus-Fiss-Ladis, Gurgl és Ischgl is bejutott a legjobb 10 közé a "Best Ski Resort" felmérésben.Az alpesi régió legjobb síterepének felmérését 2012 óta kétévente végzik. A síterület mérete, a garantált hó, a pálya minősége, a szállások, valamint a közlekedés kényelme az öt legfontosabb döntési kritérium között szerepelt a nyaralók számára a síterület értékelésekor.

Ischgl tavasszal a koronavírus-járvány egyik gócpontja volt, hogy mégis miért került a top 10-be, annak az az oka, hogy a vendégek véleményének felmérésére a járvány kitörése előtt került sor. A "Legjobb sípálya 2020" értékeléseire Olaszország, Ausztria, Németország, Franciaország és Svájc 55 síterületén összesen csaknem 40 000 síelőt és snowboardost kérdeztek meg a 2019/2020-as téli szezonban. A jelentés a legszélesebb körű, rendszeresen elvégzett vevői elégedettségi tanulmány az alpesi régióban.

AZ ALPESI RÉGIÓ TOP 10 síterepe

1. Zermatt (Svájc)

2. Val Gardena / Seiser Alm (Olaszország)

3. Kronplatz (Olaszország)

3. Arosa-Lenzerheide (Svájc)

5. St. Moritz (Svájc)

6. Alta Badia (Olaszország)

7. Saas-Fee ( Svájc)

8. Serfaus-Fiss-Ladis (Ausztria)

9. Gurgl (Ausztria)

10. Ischgl (Ausztria)

Az összesített győztes, a svájci Zermatt már 2014-ben és 2016-ban is vezette az összesített helyezést. 2020-ban a dél-tiroli síterület, a Val Gardena/Alpe di Siusi landolt a második helyen, a megosztott harmadik pedig a dél-tiroli Kronplatz és svájci Arosa-Lenzerheide síterület lett.

(c) Serfaus-Fiss-Ladis

Különdíjakat is kiosztottak. A tiroli Serfaus-Fiss-Ladis ötödik alkalommal vezeti a ranglistát a "Gyermek- és családi ajánlatok" kategóriában. Ischgl megnyerte a "Kényelmes Közlekedés " kategóriát, a karintiai Bad Kleinkirchheim pedig a "Wellness " kategóriában az első helyet szerezte meg.

(c) Ischgl / Albin Niederstrasser

Ischgl újabb első helyezést tudhat magáénak, amelynek ma keserű utóíze van: Az "Apres Ski " kategóriában a tiroli téli sport üdülőhely veretlenül 2012 óta első. A koronaválság kezdetén Ischgl a koronavírus après-ski bárokban való gyors terjedése miatt Európa több régiójában megjelent a vírus.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play