Kelta élmények: Megújult a sóbánya Halleinben

2021. május 18.

print Hetedhétország.hu

Kelta élmények: Megújult a sóbánya Halleinben

Hallstatt mellett itt zajlott a legfontosabb őskori sóbányászat.

A Salzwelten Salzburg Dürrnbergben (Hallein felett) a 10 millió eurós beruházásnak köszönhetően a só teljes körforgását bemutatja be: a lelőhely kialakulásától történelmi és a bányászaton át a közvetlenül a helyszínen történő sótermelésig.

A tárlatvezetések során a multimédiás bemutatók négy, Salzburg számára fontos korszakról mesélnek. A földalatti túra a modern sókitermeléstől a barokk korszakig vezet, beleértve egy tutajozást a földalatti sós tavon. A középkornak külön kiállítást szenteltek, hiszen ekkor találták fel a "nedves bányászatot" Dürrnbergben. Természetesen a kelta korszakot is kiemelik, hiszen Hallstatt mellett itt zajlott a legfontosabb őskori sóbányászat is. A Halleini Kelta Múzeum munkatársai gondoskodtak arról, hogy a kiállítási tárgyak tudományosan is helytállóak legyenek.

A föld feletti kínálat is újratervezésre került. A misztikus alagutakból közvetlenül a Kelten.Erlebnis.Berg sógyárba juthat el. Ausztria egyetlen látványsóüzemében a vendégek megtapasztalhatják, hogyan készül kézzel az exkluzív ínyenc só.

Az eredetihez hű kelta faluban a kelták munka világát egy AR felfedező alkalmazás segítségével játékos módon ismerhetjük meg. A kínálatot egy tematikus játszótér teszi teljessé.

(Fotók: Hallein Salzwelten Salzburg @ Salzwelten/Ostermann)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play