Megnyíltak a húsvéti vásárok Bécsben

2022. április 2.

print Hetedhétország.hu

Megnyíltak a húsvéti vásárok Bécsben

Két év kényszerszünet után idén megtartják a húsvéti vásárokat Bécsben.





Minden vásárnak higiéniai koncepciót kellett kidolgoznia, de a 2G-szabály csak a gasztronómiai standoknál lesz érvényes. Négy helyszínen összesen kétszáz standnál várják az érdeklődőket.

Sok-sok bizonytalanság után április elején megnyithatnak a húsvéti vásárok Bécsben. A látogatók négy klasszikus helyszínen – a Freyungon, az Am Hofon, a Schönbrunni Kastélynál és a Franz Jonas Platzon – merülhetnek el a húsvéti dekorációk, kézműves ékszerek és kerámiák, kézzel készített ajándéknak valók és finomságok rengetegében.

A négy vásár közül az Ostermarkt Am Hof a legnagyobb a maga hetven standjával, itt április 1-18. között reggel 10-től este 9-ig várják az érdeklődőket.

Az Altwiener Ostermarkt auf der Freyung szintén április 1-jén nyit, de itt egy órával előbb, 8-kor van a záróra.

A Schönbrunni Kastély előtt felállított húsvéti vásár a többihez képest egy nappal később, április 2-án kezdődik, viszont április 19-ig tart nyitva. Itt kell a legjobban igyekezni, mert a standok már 18.30-kor bezárnak. A fogadóudvar legnaposabb részén rendezik be a gyereksarkot, ahol változatos programokkal várják a kicsiket. Készíthetnek húsvéti asztali díszt és lesz körhinta is. 

Már javában tart a nagyüzem a Franz Jonas Platzon található húsvéti vásárban, ahol április 17-ig, 8:30 és 21 óra között lehet végigböngészni a kínálatot vagy ráhangolódni a húsvétra.

Amennyiben a járványhelyzet nem változik, a húsvéti vásárokat bárki látogathatja, a gasztronómiai részekre azonban csak oltottak vagy gyógyultak mehetnek.


Virágok Ukrajna számára

A piacon kaphatók virágok is, amiket alójában Ukrajnának szánták.

A háború kitörése után azonban az ukrán kereskedő meggondolta magát, és a bécsi piacra jelentkezett. Ahelyett, hogy Ukrajnában árulná a virágokat, most Bécsben adja el őket. A nettó bevételt Ukrajnába küldi, és segélyprojektekre adományozza.

Az Ukrajnának nyújtott segítség téma a Freyungon is. A 31. húsvéti vásáron ukrán művészek által készített 31 húsvéti tojás, valamint ukrán gyertyák vásárolhatók.

Schönbrunni Kastély előtt felállított húsvéti vásáron, ha a járványhelyzet engedi, a szervezők ukrajnai menekült gyerekeket is szeretnének vendégül látni itt.

(Címlapfotó: Húsvéti vásár a Schönbrunni Kastély előtt © www.ostermarkt.co.at / Foto: FOTOFALLY)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play