A légikisérők helyett ezentúl egy szürreális biztonsági videót nézhetnek a Brussels Airlines utasai

2022. augusztus 3.

print Hetedhétország.hu

A légikisérők helyett ezentúl egy szürreális biztonsági videót nézhetnek a Brussels Airlines utasai

A belga Hooverphonic zenekar dala sokakat meglep majd.

A belga Hooverphonic zenekar, amely 2021-ben az Eurovíziós dalversenyen képviselte az országot, most a Brussels Airlines részére írt egy dalt a biztonsági utasítások szövegével. A videót augusztus 1-jétől a légitársaság összes hosszú távú járatú repülőgépén bevezetik.

Az együttes az utasítások pontos szövege alapján írta meg a dalt. Az eredmény egy érdekes videó lett, amelyben a dal szürreális képekkel keveredik, többek között egy művészi tisztelgéssel Magritte előtt, aki szintén a belga kultúra egyik védjegye. A videót Jan Boon rendezte, a technikai részről pedig a merelbekei Studio Regie virtuális valóság produkciós cég gondoskodott.

A Brussels Airlines azért indította útjára a videót, hogy felhívja utasai figyelmét a repülés fontos biztonsági utasításaira.

A Brussels Airlines már évek óta Belgium repülő nagykövete, a fedélzeten belga sörök, borok és csokoládék választékát kínálja. Ettől a héttől kezdve a belga zene is része ennek a választéknak.

"A biztonsági utasítások, amelyeket induláskor a fedélzeten adunk, alapvető fontosságúak. A biztonság a prioritásunk, de ez a Brussels Airlinesnál nem a beskatulyázás szinonimája. Évek óta humorral és kreativitással próbáljuk felhívni utasaink figyelmét. A Hooverphonic-kal való egyedülálló együttműködés eredménye tökéletes példa erre. Nagyon örülünk, hogy belga büszkeségünk vállalta a kihívást, és minden követ megmozgatott, hogy egy meglepő dalt és klipet hozzon létre, amely mától kezdve bejárja a világot" - mondta Michel Moriaux, a Brussels Airlines marketing vezetője.

Annak érdekében, hogy utasai figyelmét felhívja a fedélzeten lévő létfontosságú biztonsági utasításokra, a Brussels Airlines már évek óta kreatív videókat készít a klasszikus biztonsági videók helyett. A közelmúltig a biztonsági utasításokat egy humoros animációs filmmel mutatták be. Korábban a Red Devils, a belga labdarugó válogatott is adta az utasításokat.

(Címlapfotó: Brussels Airlines (c) wikipedia/JVDH-99)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play