Ezek most a világ leglátogatottabb városai

2024. február 5.

print Hetedhétország.hu

Ezek most a világ leglátogatottabb városai

Ha a turistamágnes városokra gondolunk, valószínűleg London, Párizs jut eszünkbe., de egyik sem foglalja el a leglátogatottabb városok első helyét 2023-ban.

Az Euromonitor International piackutató cég elemezte a legtöbb nemzetközi látogatót vonzó városokat. A koronavírus-járvány kitörése előtt Hongkong rendszeresen vezette a világ leglátogatottabb városainak rangsorát. 

A világ 3 leglátogatottabb városa 2023-ban

1. Isztambul, Törökország

Tavaly több mint 20 millióan látogattak el a török fővárosba, Isztambulba. Törökország gazdasági és kulturális fővárosa 2023-ban összesen 20,2 millió látogatót fogadott. Ez a szám 2024-ben várhatóan tovább emelkedik. A Time Out magazin szerint az ország nemrégiben enyhítette a vízumkényszert az USA-ból és Kanadából érkező utazók számára. Ez, valamint a káprázatos látnivalók gazdagsága, az ázsiai és az európai kultúra keveredése lehet az egyik oka annak, hogy a város egyre népszerűbbé válik.

2. London, Anglia

Nem meglepő, hogy London a világ második leglátogatottabb városa. A tavalyi 18,8 millió látogatóval a metropolisz ismét elérte a pandémiák előtti szintet. Az EU-ból való kilépés ellenére Anglia fővárosa továbbra is a világ egyik legnépszerűbb úti célja.

3. Dubai, Egyesült Arab Emírségek

A 2023-as 16,8 millió látogatóval Dubai a világ harmadik leglátogatottabb városa. A sivatagi várost lenyűgöző felhőkarcolói, például a Burj Khalifa jellemzi. A város ötvözi a hagyományos arab életet a modern életérzéssel, és az utóbbi években egyre népszerűbbé vált.

A leglátogatottabb városok rangsora

 1. Isztambul, Törökország
 2. London, Anglia
 3. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
 4. Antalya, Törökország
 5. Párizs, Franciaország
 6. Hongkong, Kína
 7. Bangkok, Thaiföld
 8. New York, USA
 9. Cancún, Mexikó
 10. Mekka, Szaúd-Arábia

(Címlapfotó: Isztambul (c) pixabay)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play