» Horvátország

» Horvátország » Split-Dalmácia » Szigetek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A közép-dalmáciai Vis szigetén található a legszebb horvátországi strand. A szigeten forgatták a Mamma Mia 2. részét.


 

Vis -sziget települései 

Vis 

Hosszú és változatos múlttal bíró városka, amely két település – Kut és Luka – alapjain jött létre. Számos nevezetességgel és érdekességgel bír, úgy mint: az ókori Issa város területén feltárt tárgyakból álló régészeti gyűjtemény, őskori leletek, a várostól északra lévő öbölben feltárt hajóroncsról származó víz alatti régészeti leletek. Különlegesen érdekesek az amforák, de van itt a régi visiek mindennapjait bemutató néprajzi gyűjtemény is. A történelem rajongóinak ajánljuk Horvátország egyetlen ógörög sírhelyének, a Martvilo régészeti lelőhelynek, illetve az 1. és 2. századi római termák maradványainak felkeresését.

A Prirova-félsziget kolostorkertjében egy ókori színház romjai láthatók, míg a félszigetet környező tenger fenekén egy ókori kikötő és annak épületmaradványi pihennek. 

Komiža

Komiža a dalmáciai halászat szinonimája. Messze földön tisztelt halászai a világ minden részén jeleskedtek. Így például a Csendes-óceánon is, ahol kitelepültként Chilétől egészen az USA-ig hoztak létre halász telepeket. Ezt a jeles hagyományt a Komižában lévő Halászmúzeum mutatja be.

A hely legkarakteresebb építménye a velencei hatóságok részére 1585-ban épült négyszögletes kastély. A település feletti dombon egy bencés-kolostor – közkeletű neve Muster – telepedett meg egy templommal. Ez az erődtemplomok egy ritka példánya. 



Tartomány:Split-Dalmácia
Település:Vis
GPS: 43° 2′ 45.37104″, 16° 9′ 14.60052″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward