» Magyarország

» Magyarország » Tolna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tamási Parkerdő és Vadaspark: Dámvadak nyomában a tolnai erdőkben.


A 2008-ban adták át a 20 hektáron elterülő vadasparkot,a melynek helyszínét gondosan választották ki, hogy akár gyalog is megközelíthető legyen a város lakói, illetve a Tamásiba látogató turisták számára.

Az erdei környezetben több különleges, földbe süllyesztett les kunyhót is kialakítottak, amelyeket speciális üveggel láttak el, hogy a vadak számára láthatatlanok maradjanak a látogatók, így közvetlen közelről csodálhassák meg a tolnai erdőségek nagyvadvilágát természetes környezetükben.

Érdemes megnézni a vadaspark mellett, az itt található Miklósvári Parkerdőt is. Az itt található tanösvény ismeretterjesztő táblák segítségével mutatja be az erdő fajgazdag növény, és állatvilágát. A rövid túra végén a miklósvári kilátóból gyönyörködhetünk az elénk táruló tolnai táj szépségében.

A Miklósvári parkerdő és tavacskája mellé épült a Dám Pont Ökoturisztikai Látogatóközpont, ahol az interaktív kiállítótérben olyan érdekességekre bukkanhatunk, mint a hangzuhany, ami alá állva képzeletben egy szarvasbőgés helyszínén teremhetünk, és a gímszarvas bőgésében, vagy a dám barcogásában „fürdőzhetünk".Tartomány:Tolna
Cím:Tamási
GPS: 46° 37′ 45.83208″, 18° 17′ 6.11916″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward