» Magyarország

» Magyarország » Vas

Savaria Történelmi Karnevál

2024. augusztus 22.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A XXII. Savaria Történelmi Karnevált 2024. augusztus 22-25. rendezik meg között Szombathelyen.


Huszonhét helyszínen 300 programmal várja az érdeklődőket 2024. augusztus 22. és 25. között Szombathelyen a XII. Savaria Történelmi Karnevál, Közép-Európa legnagyobb jelmezes, históriás karneválja.

Nem változtak a karnevál fő helyszínei: idén is lesz Fórum Színpad, kinyit az Öreg Város Vására, a Thália kertje, a Művészetek utcája, a Borok utcája, a Sörtér, várja az érdeklődőket a római légiók táborhelyéül szolgáló és gladiátorküzdelmeknek helyet adó Történelmi Témapark is.

A hagyományos karneválnyitó ceremónia után a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét a kulturális programok sora, amelyek mellett a karnevál ideje alatt számos kísérőprogram is zajlik majd a városban.

Nyolc történelmi hagyományőrző csoport, száz római vértbe öltözött harcos, köztük osztrákok, olaszok és németek is részt vesznek a harci játékokban és bepillantást engednek az 1., 3. és 4. századi légiók tábori életébe.

A karnevál fő látványossága változatlanul a péntek esti és szombat esti jelmezes fáklyás felvonulás lesz, amely egy győztes hadvezér bevonulását, diadalmenetét jeleníti meg. Őt követik a különböző történelmi korokat megelevenítő jelmezes csoportok több száz résztvevővel.

A karnevál napjaiban egymást követik majd a különböző könnyűzenei programok, a legkisebbeket bábszínházi előadásokkal várják, nem marad el a Történelmi témaparkban a Tüzes játék sem. Ismét lesz Zsidó Udvar, a Folk Udvarban pedig a néptánc és népzene kedvelői láthatnak előadásokat.Tartomány:Vas
Település:Szombathely
GPS: 47° 13′ 44.82624″, 16° 37′ 7.545″
Időpont:2024. augusztus 22.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward