» Málta

» Málta »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Comino, Málta és Gozo között fekvő kis sziklás sziget.


Cominón mindössze három ember él állandóan. Mindazonáltal a sziget egyetlen szállodája 95 szobát kínál a nyaralóknak, amely kissé elavult, de megvan a maga varázsa. Comino egy kempinggel és egy kis településsel is rendelkezik, ahol nyaralóházak találhatók. Az utazók dicsérik az autómentes sziget nyugalmát, amely különösen alkalmas a gyermekekkel való nyaraláshoz. A meredeken lejtő part által kialakított számos öböl és barlang ideális búvárkodásra és sznorkelezésre.

A Comino partjainál lévő óceán türkizkéken ragyog, és napközben vonzza a turistákat. Esténként azonban a sziget szinte kihalt.

Különösen népszerű a Kék Lagúna, ahol a tiszta tengervíz türkizkéken ragyog. A főszezonban azonban elég zsúfolt, mert sok nyaraló érkezik ide Máltáról vagy Gozóról kirándulóhajókkal.

Általánosságban elmondható, hogy a nyaralási szezonon kívül érdemes Cominóra látogatni, hogy élvezhessük az üres strandokat és öblöket, akkor egyszerűen paradicsomi a kis sziget.

A legjobb kilátás a Szent Mária-toronyból, az 1618-ban épült erődítmény tornyából nyílik.

Hogyan juthat el oda: Máltáról vagy Gozóról komppal. A Comino Hotel saját kompjáratot kínál a vendégek számára mindkét szigetről.Cím:Comino
GPS: 36° 0′ 42.7923″, 14° 20′ 12.94937″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
arrow_upward