» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence

Velencei karnevál 2024

2024. január 27.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2024-ben január 27. és február 13. között rendezik meg a velencei karnevált.
A velencei karnevál minden év februárjában színpaddá változtatja az utcákat, koncertek, tánc, kiállítások, filmek és más előadások szórakoztatják a látogatókat. Álarcosbáljaival, gondolás felvonulásával és tűzijátékaival a karnevál Velence legjelentősebb ünnepe.

Az egyik legforgalmasabb nap az, amikor a Feste delle Marie felvonulást láthatjuk San Pietro di Castellótól a Dózse-palotáig és a Szent Márk térig.

A világ egyik leghíresebb velencei fesztiváljának eredete és jelentése a latin Saturnalia és a görög dionüszoszi kultuszokból ered, nagy vallási ünnepekből, amelyekhez maszkokat és szimbolikus ábrázolásokat használtak, átdolgozva azokat a saját céljaikra. A Karneválnak az egyik leghíresebb velencei fesztiválnak a latin Saturnalia és a görög dionüszoszi kultuszok adták a kezdetét.

A Carnevale di Venezia a 14. századra nyúlik vissza, talán még korábbra, és az évszázadok során az eseményt a különböző uralkodók alatt gyakran betiltották.

A velencei karnevál modern változata, ahogyan ma ismerjük, az elmúlt 100 évben került megrendezésre.


Velencei karnevál 2023-ban

Velence, a karneváli városok olasz királynője idén 18 napos karnevált rendez, amelynek eseményei 2023. február 4-21. között zajlanak a város csatornáin, hídjain és terein.

A lagúnavárosban a kézművesek már javában készítik a maszkokat és a kocsikat az évente megrendezésre kerülő Carnevale di Venezia-ra, a világ egyik legkedveltebb karneváljára, amelynek témája a "Szánj időt az eredeti jelekre" - velencei karneválra jellemző állatöv jegyeket és azok eredeti szimbólumait idézi.

A jelmezes látogatókat vízi felvonulások, allegorikus kocsik, álarcosbálok és éjszakai felvonulások várják, az idei fesztivált február 4-én egy látványos felvonulás nyitja meg a Canal Grande mentén.

Egy másik hagyományos eseményt, a Festa delle Marie felvonulást február 11-én tartják, amelynek keretében a Piero di Castellóból induló pompás felvonulás a Szent Márk térre ér, ahol február 21-én megkoronázzák a 12 "Mária" legszebbjét.

"A Velencei Karnevál idén visszatekint, hogy előre tekintsen. Merülés a múltba, hogy a jövőre gondoljunk" - mondta Luigi Brugnaro, a város polgármestere

Február 21-ig tartanak Velencében a mindenki előtt nyitott farsangi programok. Fizetni csak a palotákban vagy más helyszíneken megrendezett, zártkörű bálokon való részvételért kell. A korábbi bejelentésekkel szemben egyelőre a városba való belépésért sem kell fizetni.

A karnevál minden évben a hamvazószerda előtti napon ér véget, amely a nagyböjt kezdetét jelenti, amely hagyományosan a húsvétot megelőző böjt és önmegtartóztatás időszaka.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Időpont:2024. január 27.
Honlap: https://www.carnevale.venezia.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward