» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Értékeld Te is:

Ünnepi sokadalom várja vendégeit az Esterházy-kastélyban és a Lackenbachi kastélyban. Raidingban Liszt Ferenc szülőháza elött felcsendül a Csendes éj c. híres karácsonyi dal. Stadtschlainingban pedig különleges középkori karácsonyi vásár hív nézelődésre.


Karácsonyi vásárok 2023-ban

Esterházy-kastély, Eisenstadt

A kastély válogatott dísztermeivel az adventi vásár idejére újra megnyitja kapuit. Hagyományos, nemzetközi kézműves vásár, sok kedves ajándékötlet, karácsonyfa vásár, forralt bor, puncs és sült gesztenye várják a látogatókat. A legkisebbeket idén újra érdekes programok várják a Mikulás látogatásával, bábszínházzal, karácsonyi ajándék barkácsházzal és más számos attrakcióval.

Az eisenstadti barokk Esterházy-kastély dísztermei és udvara 2023. december 15. és 17. között lesznek az adventi vásár díszletei. Mintegy 50 kiállító kínál ritkaságokat és kulináris finomságokat. A látogatók megtekinthetik a kastély aktuális kiállításait is. Belépő: 7 euró/fő.
Karácsonyi vásár Eisenstadtban a sétálóutcában

Eisenstadtban az adventi vásár 2023-ban is a sétálóutcában kerül megrendezésre. A városban már évek óta LED-díszvilágítást alkalmaznak, ez segít nagyon alacsonyan tartani az energiaköltségeket. A forralt bor, az élőzene és a karácsonyi dekoráció sem marad el. Az adventi vásár december 3-án kezdődik.

A sétálóövezetben kunyhók épülnek, amelyek a kismartoni látnivalók miniatűr másai. Ezek legfeljebb kilenc méter szélesek és négy méter magasak lesznek, és egyebek mellett az Esterházy-palotát, a Gloriette-et és a hegyi templomot ábrázolják majd.

Adventi vásár a Lackenbachi kastélyban

Burgenland legnagyobb élő karácsonyfája újra díszfénybe öltözik. Több mint 50 kiállító prezentálja kézműves portékáit, biotermékeit, kulináris különlegességeit és tradicionális kézimunkáit. Forralt bor ill. puncs, sült gesztenye és fenyőfavásár is várja a látogatókat a gyönyörűen feldíszített kastélyban.

2023. december 8. és 10. között a reneszánsz lakompaki kastély (Schloss Lackenbach) is karácsonyi díszben fog tündökölni. A pompás belső terekben a vendégek megcsodálhatják a hagyományos kézműves portékákat és válogatott termékek közül választhatnak.
Advent Fraknó várában

A fraknói várban található adventi vásárt 2010-ben és 2011-ben Ausztria legszebb adventi vásárának választották!
A hangulatos adventi vásár történelmi pincehelyiségekben kerül megrendezésre hangulatos adventi vásár kézműves termékekkel és ünnepi ajándékötletekkel. A vár Felső bástyáján sült gesztenye, forralt bor, puncs (különleges tejjel készült Alm(tiroli) puncs is) és többféle palacsinta kínálatból válogathatnak.

A rendezvény az elmúlt évek alatt kinőtte magát. Idén az alsó bástyákkal a rendezvény helyszínek bővülnek. Itt a gyermekprogramokon kívül még az állatsimogató kap helyet.

Idén is számos attrakció és artista gondoskodik a felejthetetlen élményről és hangulatos fúvószene és a számos gyermekprogram is lesz.

30 percenként közlekedik egy extra, ingyenes buszjárat Fraknó településtől a várig. Fent a várban nem áll rendelkezésre parkoló.

A XV. században épült fraknói várban (Burg Forchtenstein) már az első adventi hétvégén, 2023. december 1-3. között várja a vásár a látogatókat. A standokhoz a hangulatosan kivilágított felvonóhídon keresztül juthatnak el, ahol a burgenlandi és a szomszédos országokból származó termelők kiváló minőségű kézműves termékeket és meleg finomságokat kínálnak.

Karácsonyi vásár Rustban

A karácsonyi vásár Rustban 2023-ban is a tervek szerint zajlik, azonban egy órával korábban lekapcsolják a villanyt, és a standok üzemeltetőit arra kérik, hogy takarékoskodjanak az elektronikus eszközökkel. Emellett klasszikus gyertyákkal festik meg a karácsonyi képet. Az esemény november 17-én kezdődik.

2023. november 17.-december 17.

Karácsonyfa-falu Bad Sauerbrunnban

A karácsonyi vásár Bad Sauerbrunnban 2023-ban is a tervek szerint zajlik.

Bad Sauerbrunnban a Jézuskát tradicionálisan és fantáziadúsan feldíszített karácsonyfákkal várják. A karácsonyfa-falu a Kurparkban található.

2023.11.25.-12.23.

Schloß Tabor

A dél-burgenlandi Neuhaus am Klausenbachban található Tabor-kastély 2023. december második és harmadik hétvégéjén nyitja meg kapuit.

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a Hetedhétshopban


További vásárok

Schloss Kobersdorf

  • Karácsonyi vásár a kastélyban. 2023.12.02. - 03. (részletek)

"Csendes éj" Raidingban

Liszt Ferenc szülőháza előtt a Liszt Ferenc férfikórus tolmácsolásában csendül fel a híres karácsonyi dal, a "Stille Nacht, Heilige Nacht". Az érdeklődőket adventi finomságok, forró puncs és gyerekpuncs várja.

A koncert Liszt-szülőház előtti téren van. A fellépésre hagyományosan magyar, német és angol karácsonyi dalokkal készülnek e kórusok.

A délután fénypontja a közel 50 doborjáni és soproni énekes közös produkciója lesz majd a színpadon.

Karácsonyi vásár a Halbturni kastélyban

A vásár Burgenland egyik legszebb karácsonyi vására. A halbturni kastély fantasztikus történelmi kulisszái megfelelő környezetet nyújtanak egy hangulatos és élményekben gazdag adventi hétvégéhez. A kastély udvarán lehet pónin lovagolni, ezenkívül lovas kocsikázásra is lehetőség van.

Karácsonyi vásár Purbachban

Stadtschlaining - Középkori karácsonyi vásár

2023. december 3.

Karácsonyi vásár Güssingben

Felsőőri (Oberwart) karácsonyi vásár

Oberwartban még bizonytalan, hogy 2022-ben az adventi vásárt megrendezik-e.

Pinkafeldi advent

  • Prechtek felvonulása
  • Karácsonyi vásár a Batthyány kastélyban

Karácsonyi vásár Stegersbachban

Karácsonyi vásár Léka várában

  • Kézművestermékek vására a vár lovagtermében.

Karácsonyi vásár St. Margarethenben, a főtéren

2023. november 24.-december 10.

Adventi piac Mattersburgban

Advent Neufelder See-ben

Advent Oberpullendorfban

  • Karácsonyi hüttevarázslat a Főtéren.

Adventi piac Bad Tatzmannsdorfban

Adventi vásár Neckenmarkt 

Adventi piac Mörbisch am See

Adventi piac Neusiedl am See-ben

Adventi vásár Bernstein

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a HetedhétshopbanTartomány:Burgenland
Település:Eisenstadt
GPS: 47° 9′ 13.3794″, 16° 16′ 7.96692″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward