» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Outdoor élmények Hinterstoderben.


A Hinterstoder körül elterülő vidék könnyen megközelíthető, és a csodás alpesi kulisszának, a Kalkalpen Nemzeti Park közelségének, valamint a napfényes fekvésnek és a szívélyes vendéglátóknak köszönhetően feledhetetlen üdülési élményeket garantál.

Höss felvonó, Hinterstoder

A Phyrn-Priel régióban található Hinterstoderben 2022 végén a kezdi meg működését az új Höss felvonó. A 10 férőhelyes kabinos felvonó a korábbi 6 férőhelyes kabinos felvonót váltja fel.

A síelőket az új helyen található völgyállomásról – közvetlenül a Hinterstoderben található nagy parkolótól – viszi fel a Hössre, majd vissza a völgybe. A felvonó különlegessége: a kabinokba szerelt sítartók. Ez jelentős időelőnyt jelent a beszálláskor. A felvonó a tervek szerint nyaranta is üzemelni fog.

Hinterstoder felvonó - Höss

  • Völgyállomás: Hinterstoder
  • Hegyállomás: Höss. Túrautak. Kedvelt cél a két hegyi tó a Schafkogelsee és a Hutterersee.

Höss síterepének fennsíkja nagyszerű kiindulópontja egy lélegzetelállító hegyi túrának, a Körtúrák Világa a tájak szépségét a történelmi és geológiai vonatkozásokkal fűzi egybe.

Turistautak

Hinterstoderben 13 új turistaúttal bővült a kínálat: a szó legszorosabb értelmében egy kerek egészet alkotó a hinterstoderi Rund Wander Welt/Körtúrák Világa. A régió tájainak érdekes távlatai nyílnak meg, akár a falu sétányán, akár a Höss alpesi körtúra útvonalán haladunk.

A gazdag kínálatot látványos kilátóhelyek és optimális eligazító táblák rendszere egészíti ki. Az Alpineum előtt lévő információs központ és az egész völgyben elosztott információs pontok részletesen tájékoztatnak a túrák kiindulási pontjairól, a túrák hosszáról, a szintkülönbségekről, a menetidőről, a pihenő helyekről és az útvonal járhatóságáról (babakocsi).

Kirándulási ötletek Hinterstoderben: itt

Stoderblick kilátó

Ha a Hinterstoder mögött elterülő vidéken túrázunk, egy igazán különleges objektumot is megcsodálhatunk: a Stoderblick kilátóhely piros acélkerete már messziről jól látható. Amikor a kocka belsejéből tekintünk le a környező tájra, a különleges kilátó négyzetekre osztja a vidéket és keretezi be a Totes Gebirge hegycsúcsaira, a Warscheneck hegyvonulatra és a Stodertalra nyíló panorámát.

Alpineum Hinterstoder

A modern múzeum 5 emeleten mutatja be a régió életét, fejlődését a sport és alpinizmus tükrében. A szórakozásról egy síszimulátor gondoskodik.

Mezítlábasút

Nem egyszerűen mezítlábasparkot találunk Hinterstoderben, hanem az egész falut körülölelő túrautat, amelynek állomásait Kneipp útmutatásai alapján alakították ki.

Az út a falukútnál kezdődik és 3/4 óra alatt lehet bejárni.

Hinterstoder alpesi kötélpark

A Hinterstoder alpesi kötélparkban 3 és 12 méter közötti magasságban mozoghatunk. 3 különböző szinten eltérő nehézségű akadályokat kell megoldani és egy kötélcsúszda is rendelkezésre áll.Tartomány:Oberösterreich
Település:Hinterstoder
GPS: 47° 42′ 3.72924″, 14° 9′ 8.59205″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward