» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Szilveszter Rómában

2022. december 31.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szilveszter Rómában: egy gyors útmutató.


Róma ingyenes koncerttel köszönti az új évet, amelynek felhozatalában többek között Elodie, Franco 126, Madame és Sangiovanni is szerepel.

A Rome Restarts 2023 koncert december 31-én 21.30-kor kezdődik a Via dei Fori Imperialin, a Forum Romanum és a Colosseum hátterében, a dj szett pedig a hajnali órákig tartó bulit biztosítja.

2023. január 1-jén, újév napján a városban ingyenes kulturális rendezvények, többek között koncertek, tárlatvezetések, előadások, felolvasások és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

A Capodarte kezdeményezés Róma különböző területein, múzeumokban, könyvtárakban, mozikban és színházakban, köztük a város operaházában kerül megrendezésre.

A Capodanno szilveszteri bulijait városszerte bárokban, éjszakai klubokban és szállodákban tartják. Aki étteremben szeretne vacsorázni, annak azt tanácsoljuk, hogy jó előre foglaljon éttermi asztalt, és készüljön fel arra, hogy a szokásosnál többet fizet.

A hagyományos olasz szilveszteri ételek közé tartozik a cotechino (szalámihoz hasonló), a zampone (töltött disznótoros) és a lencse, amely szerencsét hivatott hozni a következő évre, és mindezt egy-két pohár proseccóval vagy spumantéval öblítik le.

A Capodannóhoz kapcsolódó, jól ismert, de (legalábbis Rómában) már majdnem kihalt hagyomány szerint az emberek régi tárgyakat dobnak ki az ablakon, ezzel jelképezve, hogy készen állnak az új év beköszöntésére.

Egy másik olasz babona szerint a piros alsónemű viselése az óra éjfélt ütésekor szerencsét hoz az elkövetkező évre.

A római metrójáratok szilveszter éjjelén (január 1-jén a kora reggeli órákban) általában 03.30-ig közlekednek, 03.30-tól 08.00-ig éjszakai buszokkal helyettesítve.

Újév napján a város tömegközlekedési hálózata általában 08.00 órakor indul újra, és a szokásos ünnepi menetrend szerint közlekedik.

Amerika néhány legismertebb középiskolai menetzenekara január 1-jén felvonulást rendez Róma központjában az újév alkalmából. Az évente megrendezésre kerülő eseményen az amerikai menetzenekarok olasz népzenei csoportokkal egyesítik erejüket, hogy majorettek, utcai előadók, táncosok mellett lépjenek fel, és 15.30-kor kezdődik a Piazza del Popolón.

A város egyik legszokatlanabb és legnépszerűbb újévi látványossága a Tuffo nel Tevere. Délben vakmerő búvárok a Ponte Cavourról 17 méter magasból a Tiberis jeges vizébe ugranak.Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 53′ 35.95308″, 12° 28′ 58.55556″
Időpont:2022. december 31.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward