» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kitzbüheli Alpok

Hundalm jégbarlang - igazi természeti ékszer


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyugat-Ausztria egyetlen nyilvános jégbarlangja egy fennsíkon található, 1520 méteres tengerszint feletti magasságban.


A jégbarlang egy fennsíkon található a Kitzbüheli Alpokban, Angerbergtől északra, Mariastintől 2,9 kilométerre északkeletre.

A barlang bejárata 1520 méteres tengerszint feletti magasságban található, és a jelzett útvonalon az Inttalból a Buchaker Almon keresztül vagy a Hinterthierseetől a Köglalmon és Hundalmon keresztül könnyedén megközelíthető.

 

A Hundalm jégbarlang az egyetlen nyilvánosan látogatható jégbarlang Nyugat-Ausztriában, és az egyetlen olyan barlang az Észak-tiroli-Alpokban, ahol jég- és cseppkőalakzatokat láthatunk. Az Angerbergtől északra fekvő fennsíkon található, Mariastein városától mintegy 3 kilométerre északra.

A természeti látványosságot az Inntal-völgyből a Buchacker Alm-on keresztül egy jelzett ösvényen keresztül érhetjük el, vagy a Hinterthiersee-n keresztül felmászhatunk a Köglalm-ra és a Hundalm-ra.

A barlang főbejárata 1520 méteres tengerszint feletti magasságban található, és 45 méterrel a felszín alá vezet jól biztosított lépcsőkön keresztül.

A Hundalm-barlang 1956 óta természetvédelmi terület, a kutatások pedig az 1960-as évek közepén kezdődtek. A cseppkövek némelyikét datálták, és a becslések szerint 120 000-350 000 évesek. 1966-ban a barlangot kibővítették, és az akkori Tirol egyetlen bemutatóbarlangjává alakították, 1967-ben pedig megnyitották a nagyközönség előtt.

A barlang igazi természeti ékszer: a túra során bejuthatunk a fő barlangterembe a jégfigurákkal és a déli végén található cseppkövekkel. A túra a bemutatóbarlang legmélyebb pontjára is elvisz, ahol a legmélyebb és legöregebb jég látható: állítólag 1300 éves lehet. A barlang egy mélyebb, jégmentes része nem látogatható.

 

A jégbarlang csak vezetett túra keretében látogatható. A nyári hónapokban október végéig tartanak vezetett túrákat. Tartomány:Tirol
Cím:Angerberg bei Wörgl
Honlap: http://www.angerberg.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward