» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mariazell hegyvilága kedvelt kirándulási és túrahely. A gyerekek sem maradnak élmény nélkül: rollerpálya, fürdőtó, favágó élményvilág várja őket.


KIRÁNDULÁSOK MARIAZELL KÖRNYÉKÉN

GEMEINDEALPE. A Gemeindealpe, Mariazell vidékének legmagasabb hegye (1626 m), 5 km-re Mariazelltől északra. Libegő (Bergbahnen Mitterbach) szállítja a látogatókat kényelmesen és gyorsan az 1.626 méter magas hegycsúcsra. Itt csodálatos panoráma köszönti a vendégeket. Derűs idő esetén a Dachsteintól a Dunáig el lehet látni. A középállomásról az újan épített (4,6 km-res ) rollerúton, óriás rollerekkel, mountaincarttal a völgybe száguldhatunk. (részletek)

Alpenbad Mitterbach: strand, napenergiával fűtött medencék. Babamedence elefántcsúszdával. (3224 Mitterbach, Seestraße)

Freibad Mitterbach, strand nyáron hétfő-vasárnap 9-20 óra

ERLAUFSEE. Gyönyörű környezetben fürödhetünk, csónakázhatunk. Erdei kötélpálya. A tó partján pöfög a múzeumvillamos (Museumstramway): a korhűen helyreállított kocsik a 19. század hangulatát idézik a rövid utazás során.
(részletek)

ÖTSCHERGRäBEN. A szurdok a Naturpark Ötscher-Tormäuer területén, már Alsó-Ausztriában található. Osztrák Grand Canyonnak is nevezik. A szurdok elérhető Wienerbruckból, amely a Mariazellerbahn egyik megállója. 

Wienerbruck alpesi kötélpark. Pontosan az Ötschergräben szurdok bejáratának lenyűgöző természeti környezetében található a Wienerbruck alpesi kötélpark. Gyakorlópályákkal és 14 állomással (egészen 15 méteres magasságig), kötélhidakkal, hálókkal és egy villámgyors flying fox pályával kínál a kalandpark feledhetetlen élményeket kicsiknek és nagyoknak. A kötélpark kellős közepén található egy 15 méter magas kilátótorony, amely mászófal is egyben: itt egy boulderpálya, 4 szabadtéri útvonal és 6 fedett útvonal várja a falmászás szerelmeseit. 

Vízesések: Mirafall und Schleierfall

GRUßWERK. Grußwerk a vadromantikus Salza-völgy kapujában, 5 km-re Mariazelltől található. Bányászmúzeum Gußwerkben: az egykori k.u.k. vasöntöde épületében látható a vidék bányászatának történetét bemutató kiállítás. (Montanmuseum Gußwerk, 8632 Gußwerk Bahnhofstraße 7.)

Salza folyó: a 88 km hosszú folyó jól ismert a vadvízi túrázók körében. Rafting és canyoning a folyón.

Salzaklamm, szurdok

Hubertussee Walsternnél. A kristálytiszta vizű, romantikus tavat a századfordulón a Krupp család hozta létre.



Tartomány:Steiermark
Település:Mariazell
Cím:8630 Mariazell
GPS: 47° 46′ 13.22389″, 15° 18′ 53.48009″
Honlap: http://www.mariazell-buergeralpe.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward