» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Városi Múzeum a Khuenberg palotában kapott helyet. A fő, állandó kiállítása Graz történetét dolgozza fel a korai időktől napjainkig.


A kiállítások Graz fejlődését dokumentálják időrendi sorrendben. A múzeum fénypontjai közé tartozik a Schlossberg 1:360 méretarányban készült makettje, amely Graz házi hegyét még a rajta található erődítmény felrobbantása előtti időkből, 1809-ből ábrázolja.

A korai kőkorból, a bronzkorból és a Hallstatti korból származó leletek mutatják be a letűnt korszakok életformáit. Számtalan lelet származik azokból az időkből is, amikor Graz és térsége a Római Birodalomhoz tartozott. További súlypontot jelent a XIX. Század első felének kultúrtörténete, amikor is a város megjelenési képe alapvetően megváltozott.

A Khuenburg palota belső udvarában található Graz Város Múzeumának múzeumi gyógyszertára (Patikamúzeum): az orvoslás történetét bemutató gyűjtemény magját a biedermeier gyógyszertári eladótér képezi.

A "Multivision" multimédiás bemutató a város történetét ismerteti. Egy másik tárlat a házban született Ferenc Ferdinánd főherceg életét mutatja be.Tartomány:Steiermark
Település:Graz
Cím:8010 Graz, Sackstraße 18
GPS: 47° 4′ 4.4458″, 15° 26′ 31.70951″
Honlap: http://www.stadtmuseumgraz.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward