» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Szánkópályák Salzburg tartományban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A világ leghosszabb szánkópályája mellett a Ski Amade sírégióban több izgalmas ródlipályán szánkózhatunk.


A világ leghosszabb szánkópályája BRAMBERGben (Ski Arena Wildkogel)

A 14 kilométer hosszú pályán a sebességtől függően 30-50 percig élvezhetik a vendégek a csúszást. A pálya 2.120 méteres magasságból indul és 1.300 méter a szintkülönbsége. Mielőtt kezdetét venné a "száguldás", a vendégek kényelmesen és gyorsan - Neukirchenből a Wildkogel-felvonóval, Brambergből pedig a Smaragd-felvonóval - juthatnak fel a hegycsúcsra. A felvonók a szánkók szállítására is alkalmasak. A pályát este tíz óráig teljes hosszában megvilágítják. Minden kedden és pénteken a Wildkogelbahnnal 18.30 óráig lehet a hegyre feljutni.

Szánkót vagy bobot a neukircheni vagy a brambergi sportboltokban, ill. a felvonók völgyállomásán lehet bérelni.

KARKOGEL szánkópálya Abtenauban

A 3 km hosszú pályán nemcsak nappal, hanem este is lehet szánkózni, amikor a pályát kivilágítják. Napközben decembertől márciusig 9-16.15-ig, este szerdától szombatig 18.30-tól 21.30-ig (utolsó völgymenet 23 órakor indul) lehet a felvonóval (Kombibahn Karkogel) feljutni a hegyre.

KEMAHDHÖHE szánkópálya Radstadtban

6 km hosszú 720 m szintkülönbségű "Kemahdhöhe" szánkópálya nemcsak gyerekeknek élmény. Hegymenet a 8 személyes Königslehenbahn-nal. Hegyállomás 1.557 m magasban. Napi jeggyel vagy heti síbérlettel (Amade Skipass), használható. Az éjszakai szánkózásért külön díjat kell fizetni.

Szánkópálya Kreuzbodennél RAURISban

2 km hosszú szánkópálya. Feljutás kétüléses felvonóval, hegyállomás 1.300 m magasban. A szánkópályát minden hétfő és csütörtök este kivilágítják. A síbérlet az esti szánkózáshoz nem érvényes. Szánkókölcsönzés: a sportboltokban ill. a Kreuzboden kunyhóban.

GALSTERBERG: hegyállomástól a völgyig (Pruggern)

Az 5 km hosszú pályán éjszaka is ródlizhatunk minden kedden, csütörtökön és szombaton. Galsterbergalmbahn ekkor 19 és 21.45 között üzemel. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson és a hegyállomáson is lehetséges.

ST.JOHANN/ALPENDORF

Sank Johann - Alpendorf lesiklópályái több mint 1.000 m-es szintkülönbségük folytán a leghosszabbak közé tartoznak Ausztriában. Ápolt sípályák, nagy teljesítményű havaztató berendezések és patinás síkunyhók, valamint a kiemelkedően szép fekvésű (1.850 m fölötti) Gern- und Sonntagskogel látványa dobogtatják meg a síelők szívét.

Itt található a Rodelbahn Hahnbaum 3,5 km hosszú szánkópálya, amelyet kétüléses felvonóval (Hahnbaumlifte) St. Johann központjából érhetünk el.

ALTENMARKT-ZAUCHENSEE

Szánkópálya a Hochbifang hegyen, amelyet Altenmarktból kétüléses felvonóval (Doppelsessellift Hochbifang) érhetünk el. Start 1300 m magasban a Hochnössler-Almnál és a Bifei´s Hütt´n-nél, cél a felvonó völgyállomása (900 m). A pálya hossza 4 km, amelyet esténként, hajnali 1 óráig kivilágítanak.

GASTEINERTAL

Bad Gastein: Bellevue-Alm természetes szánkópálya, hosszúsága 2,5 km (kivilágított). Hegymenet a Bellevue-Alm ülőfelvonóval, esténként is.

Dorfgastein: Strohlehenalm természetes szánkópálya, hosszúsága kb. 2 km. Egész nap használható, hetente több alkalommal este is kivilágított. Melegedési és étkezési lehetőség: Strohlehenalm.

Bad Hofgastein: Naturrodelbahn Aeroplan: 3,3 km hosszú ródlipálya. Start: Schlossalmbahn középállomása, Mittelstation Kitzstein, Aeroplanstadl hegyi fogadó. Cél: Haitzing (Reiterhof).

Szánkópálya a SAALBACH-HINTERGLEMM sírégióban

Saalbach régió 3 pályával kedveskedik a szánkózni vágyóknak, amelyek a Spielberghaus-ról, a Reiterkogelről, illetve a Maisalmról indulnak.

A Reiterkogel hegyen található 3,2 km hosszú szánkópálya a Reiterkogelbahn kabinos felvonóval kényelmesen elérhető. Start: 1.470 m magasban a hegyállomáson. Cél: 1.070 m. Esténként a pályát 23.00 óráig kivilágítják. A felvonó érvényse síbérlettel használható.

Szánkózás Werfenwengben

A Werfenwengben található Strussing-Zaglau szánkópálya 6 kilométer hosszú. Az erdészeti út, amely télen szánkópályaként funkcionál a Werfenweng síterep kellős közepén található és számtalan szerpentinen keresztül vezet a Sportalm kunyhóhoz. A szánkózás előtt egy könnyed téli túrázás keretében is felkapaszkodhatunk a szánkópálya kiindulópontjához, de a feljutáshoz választhatjuk a sokkal kényelmesebb "szánkótaxit" is. A vendégek a Tennen-hegységre nyíló csodás kilátás közepette csúszhatnak szánkóikon a völgybe.

Szánkózás Kleinarlban

Az 1758 méter magasan található Kleinarler Hüttétől induló természetes szánkópálya 6,5 kilométeres hosszával a Salzburger Sportwelt sírégió leghosszabb szánkópályája. A Kleinarler Hütte gyalog mintegy 2,5 órás túrázással érhető el, de megközelíthető "taxival" is.

Saalfelden Leogang 

A Saalfelden Leogang régióban található Asitz szánkópálya kényelmesen megközelíthető kabinos felvonóval (kedden és pénteken sötétedés után is). Nagy népszerűségnek örvend az idelátogatók körében a Saalfelden közelében fekvő Bibergen található 6 kilométer hosszú természetes szánkópálya, amelyre traktorral vagy sétavonattal is feljuthatunk, ha meg akarjuk spórolni a kétórás hegyi túrát.

Zell am See-Kaprun
 
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál szánkós szórakozást Zell am See-Kaprun. Szánkózni mindig jó. Akár nappal a családdal, akár kettesben az esti holdfényben: a szórakozás garantált. Szánkózni lehet például az uzsonnázóállomás szánkópályáján Guggenbichlben, a Maisififtzer egész évben nyitva tartó szánkópályáján, vagy szánkóbusszal elérhető Köhlergraben szánkópályán.
 
Salzburger Saalachtal

Az Unkener Heutal-ban a családok a Hochalmról, illetve St. Martin bei Loferben a Maria Kirchentalról indulva szánkózhatnak versenyt.

Hochkönig
 
A Höchkönig régióban a tél a legszebbik formáiban mutatkozik meg. Erre jó példa az öt bevilágított és karbantartott szánkópálya: a Jufenalm és a Kronreith Maria Alm-on, a Grüneggalm Dientenben, valamint a Kopphütte és a Reithgut Mühlbachban.Tartomány:Salzburg

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward