Dürer - Cranach – Holbein. A német portréfestészet 1500 körül

2011. június 1.

print

Dürer - Cranach – Holbein. A német portréfestészet 1500 körül

A Kunshistorisches Museumban kiállítást szentelnek az 1500 körül keletkezett német portréműveknek, melynek keretében Dürer, Cranach és Holbein értékes festményei tekinthetők meg.A Kunshistorisches Museumban kiállítást szentelnek az 1500 körül keletkezett német portréműveknek, melynek keretében Dürer, Cranach és Holbein értékes festményei tekinthetők meg.

Körülbelül 130 kiállítási tárgy - főleg festmények, de mellszobrok, érmék és medálok is kapcsolódnak az 1500 körül keletkezett német portréművek témaköréhez. A Művészettörténeti Múzeum kiállításának középpontjában a három festő Albrecht Dürer, id. Lucas Cranach és ifj. Hans Holbein állnak. Ők voltak e műfaj három legjelesebb német képviselői, akik a gyakran a holland mesterek árnyékában alkottak. A német művészek portréi különlegesen autentikus módon ábrázolják a lefestett személyt.

A Művészettörténeti Múzeumban bemutatott művek a késő középkori és az újkor eleji társadalom életébe is betekintést nyújtanak. A korareneszánsz kimagasló arcképeit is bemutatják. A kiállított tárgyak nagy része a Múzeum saját galériájából származik. A kiállítást német és nemzetközi gyűjteményekből kölcsönkapott művek egészítik ki.

Dürer - Cranach – Holbein. A német portréfestészet 1500 körül
2011.május 3. - szeptember 4.
Kunsthistorisches Museum
Maria-Theresien-Platz
1010 Wien


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play