© Hetedhétország - Minden jog fenntartva!
Impresszum - Kapcsolat - Partnerek - Médiaajánlat - RSS - Adatvédelem
Az év étele Olaszországban
2012. augusztus 28.

Az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe.
A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.
A l’Espresso októberben megjelenő kalauza 2700 éttermet osztályoz.
„Az éttermek továbbra is magas száma azt mutatja, hogy a gazdasági válság ellenére a minőségi olasz vendéglátás képes volt talpon maradni.” A kalauzba bekerült éttermek osztályzatai azt bizonyítják, hogy Itáliában „soha nem lehetett ennyire jól enni mint 2012-ben”– hangoztatta Ezo Vizzari, a gasztrokalauz szerkesztője.
Ennek ellenére az olaszok egyre kevesebbet járnak étterembe: „téves közhitnek számít, hogy a neves szakács vezette étterem megfizethetetlen, miközben a könnyűzenei koncertjegyre vagy labdarúgó mérkőzésre nem sajnálnak ugyanannyit kifizetni” – tette hozzá Vizzani.
A La Repubblica szerint az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe, és különlegességét az adja, hogy a szakács a tradicionális sajttal-borssal megszórt tésztát rákkal ízesíti.
(MTI)
Népszerű
- Gyönyörű gyerekbarát strandok Olaszországban - megmutatjuk a 15 legjobbat
- Turistaút Ferenc pápa nyomdokában
- A Napkirály 10 legszebb műve
- Friss információk 2025: utazási, közlekedési hírek, benzinárak és rendkívüli időjárás
- Sikerült megtisztítani a Großglockner alpesi panorámautat a hótól - kiderült, mikortól járható
- Ennél szebb Szantorini már nem lehet: húsvéti lángok borítják be a szigetet - videó
- Dürer híres nyulának egy macska volt a modellje
- Idén négynapos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál - itt a részletes program
- Húsvéti tűzijáték Firenzében
- Ezek a legkülönlegesebb húsvéti hagyományok Olaszországban