Az év étele Olaszországban

2012. augusztus 28.

print

Az év étele Olaszországban

Az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe.

A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.

 


A l’Espresso októberben megjelenő kalauza 2700 éttermet osztályoz.„Az éttermek továbbra is magas száma azt mutatja, hogy a gazdasági válság ellenére a minőségi olasz vendéglátás képes volt talpon maradni.” A kalauzba bekerült éttermek osztályzatai azt bizonyítják, hogy Itáliában „soha nem lehetett ennyire jól enni mint 2012-ben”– hangoztatta Ezo Vizzari, a gasztrokalauz szerkesztője.

Ennek ellenére az olaszok egyre kevesebbet járnak étterembe: „téves közhitnek számít, hogy a neves szakács vezette étterem megfizethetetlen, miközben a könnyűzenei koncertjegyre vagy labdarúgó mérkőzésre nem sajnálnak ugyanannyit kifizetni” – tette hozzá Vizzani.

A La Repubblica szerint az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe, és különlegességét az adja, hogy a szakács a tradicionális sajttal-borssal megszórt tésztát rákkal ízesíti.

 

 


(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play