© Hetedhétország - Minden jog fenntartva!
Impresszum - Kapcsolat - Partnerek - Médiaajánlat - Adatvédelem
Az év étele Olaszországban
2012. augusztus 28.

Az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe.
A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.
A l’Espresso októberben megjelenő kalauza 2700 éttermet osztályoz.
„Az éttermek továbbra is magas száma azt mutatja, hogy a gazdasági válság ellenére a minőségi olasz vendéglátás képes volt talpon maradni.” A kalauzba bekerült éttermek osztályzatai azt bizonyítják, hogy Itáliában „soha nem lehetett ennyire jól enni mint 2012-ben”– hangoztatta Ezo Vizzari, a gasztrokalauz szerkesztője.
Ennek ellenére az olaszok egyre kevesebbet járnak étterembe: „téves közhitnek számít, hogy a neves szakács vezette étterem megfizethetetlen, miközben a könnyűzenei koncertjegyre vagy labdarúgó mérkőzésre nem sajnálnak ugyanannyit kifizetni” – tette hozzá Vizzani.
A La Repubblica szerint az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe, és különlegességét az adja, hogy a szakács a tradicionális sajttal-borssal megszórt tésztát rákkal ízesíti.
(MTI)
Népszerű
- Vízkereszt / Epifania
- Rémisztő alakok járkálnak az Alpokban
- Már 200 éves a „Csendes éj! Szentséges éj!”
- 2020 legnagyobb régészeti felfedezései Olaszországban
- Félelmetes újdonsággal nyílt meg újra Ausztria legszebb szurdoka
- Hatalmas lángokkal égett le Európa legmagasabban fekvő motormúzeuma
- Bevándorlók nélkül unalmasabb lenne Bécs
- Mikulás helyett Luca
- A 10 legszebb olasz strand
- Ausztria 10 legszebb alpesi útja