© Hetedhétország - Minden jog fenntartva!
Impresszum - Kapcsolat - Partnerek - Médiaajánlat - RSS - Adatvédelem
Olaszország legfinomabb pizzái
2013. július 4.
Az asztalnál fogyasztható pizza hazája Nápoly, a darabra vágott, utcán ehető pizza viszont Rómában a legjobb - állítja a Gambero Rosso új gasztrokalauza, amely Olaszország legjobb pizzáit és pizzériáit gyűjtötte egybe.
hirdetés
Az asztalnál fogyasztható pizza hazája Nápoly, a darabra vágott, utcán ehető pizza viszont Rómában a legjobb - állítja a Gambero Rosso új gasztrokalauza, amely Olaszország legjobb pizzáit és pizzériáit gyűjtötte egybe.
Az olasz pizzának két fővárosa van: Nápoly és Róma - állapította meg az összesen négyszáz itáliai pizzériát és pizzasütőt osztályozó olasz étteremkalauz.
A gasztroszakértők által végigkóstolt pizzák azt mutatják, hogy a klasszikusnak számító kerek pizzát Nápolyban érdemes fogyasztani, ahol a pálmát a margherita és a marinara néven ismert pizza viszi el. A paradicsomos, mozzarellasajttal borított és bazsalikomlevéllel díszített margherita pizza a legenda szerint 1889-ben született Savoyai Margit (Margherita di Savoia) olasz királynő nápolyi látogatásának tiszteletére. A pizza zöld, fehér, piros színeivel is az olasz egységet hirdette. A nevében a tengert idéző marinara paradicsommal, fokhagymával és oreganóval készül.
A Gambero Rosso a legjobb pizzarecept díját a Torre Annunziata nápolyi városrészben sütött La Pizza dell"Alleanza (a Szövetség pizzája) pizzának ítélte oda, mely friss tehénsajttal, parmezánsajtszirmokkal, hagymával és hajszálvékonyra szeletelt szalonnával készül.
Ha azonban nem akarunk pizzériába menni, és darabra vágott, akár állva, akár sétálás közben fogyasztható pizzára vágyunk, akkor Róma kínálja a legszélesebb "utcai pizza" kínálatot. A gasztrokalauz a legjobb római pizzát is megtalálta a Vatikánhoz közeli Pizzariumban.
Olaszország közel hatezer pizzasütője megelégedéssel üdvözölte a nekik szentelt ételkalauzt, amely szerintük szakmai tekintélyük elismerését jelenti. A profi pizzasütő semmiben nem marad le a többcsillagos séfek mögött - nyilatkozták az olasz sajtóban.
(MTI)
Az olasz pizzának két fővárosa van: Nápoly és Róma - állapította meg az összesen négyszáz itáliai pizzériát és pizzasütőt osztályozó olasz étteremkalauz.
A gasztroszakértők által végigkóstolt pizzák azt mutatják, hogy a klasszikusnak számító kerek pizzát Nápolyban érdemes fogyasztani, ahol a pálmát a margherita és a marinara néven ismert pizza viszi el. A paradicsomos, mozzarellasajttal borított és bazsalikomlevéllel díszített margherita pizza a legenda szerint 1889-ben született Savoyai Margit (Margherita di Savoia) olasz királynő nápolyi látogatásának tiszteletére. A pizza zöld, fehér, piros színeivel is az olasz egységet hirdette. A nevében a tengert idéző marinara paradicsommal, fokhagymával és oreganóval készül.
A Gambero Rosso a legjobb pizzarecept díját a Torre Annunziata nápolyi városrészben sütött La Pizza dell"Alleanza (a Szövetség pizzája) pizzának ítélte oda, mely friss tehénsajttal, parmezánsajtszirmokkal, hagymával és hajszálvékonyra szeletelt szalonnával készül.
Ha azonban nem akarunk pizzériába menni, és darabra vágott, akár állva, akár sétálás közben fogyasztható pizzára vágyunk, akkor Róma kínálja a legszélesebb "utcai pizza" kínálatot. A gasztrokalauz a legjobb római pizzát is megtalálta a Vatikánhoz közeli Pizzariumban.
Olaszország közel hatezer pizzasütője megelégedéssel üdvözölte a nekik szentelt ételkalauzt, amely szerintük szakmai tekintélyük elismerését jelenti. A profi pizzasütő semmiben nem marad le a többcsillagos séfek mögött - nyilatkozták az olasz sajtóban.
(MTI)
Népszerű
- Látványos farsangi szokások Ausztriában
- Friss információk 2025: utazási, közlekedési hírek, benzinárak és rendkívüli időjárás
- A Napkirály 10 legszebb műve
- Farsangkor ismét felvonulnak a szlovén kurentek
- Idén is megnyitják a pesti rakpartot, nem is akárhogy
- Már 200 éves a „Csendes éj! Szentséges éj!”
- Vízkereszt / Epifania
- Krampuszok riogatnak Ausztriában
- Graz adventi vásárai
- Sikerült meglesni Tihany vidrájának titkát