» Olaszország

» Olaszország » Abruzzo


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pescara látnivalói.


A 20. század elején alapított tengerparti Pescara Abruzzo régió legnépesebb városa. A második világháború alatt erősen bombázott város nagyszerű példája egy modern olasz városnak, amely a háború után képes volt összeszedni a darabokat, és újra feltalálni magát. 

Az Adriai-tenger mentén, az Aterno folyó torkolatánál található Pescara nyáron népszerű a stabilimenti- klubokkal (privát strandklubokkal), éttermekkel és pop-up bárokkal szegélyezett homokos strandjainak köszönhetően. A közel 20 km-es partszakaszon számos nyilvános strand található, ahol ingyenesen kiteríthet egy takarót és elhelyezhet egy esernyőt. 

A strandon kívül Pescarában található Abruzzo egyik legnagyobb és legforgalmasabb kikötője és kikötője, valamint történelmi és művészeti múzeumok, egy évszázados katedrális, számos étkezési lehetőség, vásárlási lehetőség és nyüzsgő éjszakai élet.

Pescara éghajlata viszonylag enyhe, az átlagos hőmérséklet 7 °C (45 °F) a leghidegebb hónapban (január) és 24,5 °C (76 °F) a legmelegebb hónapban (július). A tenger és a Maiella-hegység között elhelyezkedő Pescarában akár 100 km/h-s (62 mph) szelek is fújhatnak, ami a téli hónapokban néha alacsonyabb páratartalmat és melegebb hőmérsékletet eredményez.

 

 

 

A legjobb látnivalók és látnivalók Pescarában

Vízpart

Az aranyló homokos strandok és a lágyan csobogó sekély vizek miatt Pescara nagyszerű hely a gyermekes családok számára. A part mentén minden kényelmi szolgáltatás, valamint rengeteg szabadtéri étel- és italbolt található.

Az egész napos napozás után tegyen egy esti sétát a város gyönyörű vízparti sétányán. Francavilla al Mare-nál kezdődik (délre), és Montesilvano az északi végén. Sötétedés után a kikötő környéke dübörgő szabadtéri éjszakai klubbá változik.

Látogassa meg a San Cetteo katedrálist

A 18. századi templom lebombázott maradványaiból 1949-ben épült San Cetteo székesegyház (Piazza San Cetteo 1), szigorú fehér kőhomlokzatával és három ajtón átívelő három rózsaablakával összhangban van a város fasiszta korának stílusával. A téglalap alakú, háromhajós belső térben csodálatosan megőrzött műalkotások találhatók, mint például Assisi Szent Ferenc 17. századi festménye, amelyet Guercinónak tulajdonítottak, és Gabriele D'Annunzio ajándékozta a templomnak. 

Nézze meg az embereket a Piazza della Rinascitán 

Különösen naplementekor a Piazza della Rinascita – más néven Piazza Salotto – a helyiek és a látogatók központi találkozóhelye. A tér déli végén Vicentino Michetti elefánt szobra áll. 

Ha szuveníreket szeretne válogatni, megkóstolni a helyi ételeket vagy kortyolgatni egy vacsora előtti aperitivót, menjen a Corso Umberto I-re. Az autómentes főút a Piazza della Repubblicától a Piazza Primo Maggio tengerig tart.

Traverse Ponte del Mare

A 2009-ben átadott Ponte del Mare (Lungomare Cristoforo Colombo) egy gyalogos és kerékpáros híd, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, a tengerre és a hegyekre. A Walter Pichler dél-tiroli építész által tervezett 466 méteres fesztáv a Ravennát Santa Maria di Leucával összekötő adriai zöldfolyosó része. A híd a mai napig a legnagyobb felvonós, gyalogos híd Olaszországban. 

Frissítse fel tudását a város múzeumaiban

A lebilincselő néprajzi múzeum, a Museo delle Genti d'Abruzzo (Piazza Garibaldi 41/2) nyomon követi Abruzzo lakosainak történetét és szokásait, a paleolit vadászoktól az olasz törzseken át a római uralom idejéig. Kombinált belépőjegyek vannak erre és a Museo Civico „B. Cascella” (Viale Marconi 45), amely egy egykori króm-litográfiai üzemben található. A kiállításon eredeti korabeli bútorok, vázlatok, kerámiák, litográfiai kövek és képeslapok is láthatók.

Miró, Picasso és Guttuso darabjai a Vittoria Colonna Modern Művészeti Múzeum (Via Antonio Gramsci) fontos alkotásai közé tartoznak. 

Az ellentmondásos költő és ultranacionalista Gabriele D'Annunzio (1863-1938) Pescarában született, és a Museo Casa Natale Gabriele D'Annunzio (Corso Gabriele Manthone 116.) leghíresebb fia otthona előtt tiszteleg. A kicsi, kilenc szobás múzeumban bútorok, dokumentumok, kéziratok, fényképek és még a halotti maszkja is látható (polírozott vitrinben, hogy megvédje). 

Csodálja meg a Nave di Cascella szökőkutat (Cascella hajó)

A Pietro Cascella szobrász által 1987-ben épített Nave di Cascella (Lungomare Giacomo Matteotti) egy kifejező fehér travertin szökőkút, kettős jelentéssel: a város tengerrel való szoros kapcsolatát jelképezi, és a spanyol hajók gályáit idézi, amelyek egykor bebörtönözték Pescara polgárait.

Pescara kóstolója

Mit együnk

A Brodetto di pesce alla pescarese egy tipikus vegyes tengeri ragu, amelyet edényben lassan főznek paradicsommal, fűszernövényekkel és peperoncinóval (pirospaprika pehely).

A Maccheroni alla molinara hosszú és kacskaringós tojásos tészta, amelyet kézzel hengerelnek és formáznak, majd főznek, és abruzzesi ragúval (hússzósszal) tálalják. 

Az arrosticini olyan helyi finomság, amely fapálcára felnyársalt juhhúsból áll, és tűzön sült.

Mit igyunk

Az Aurum egy érlelt pálinka alapú, narancs ízű likőr. Az 1925-ben keletkezett név a latin „arany” szóból származik. Jégen tálalják, vagy krémes gelato-ra öntik.

A legnépszerűbb események és fesztiválok Pescarában

We Love Fest – augusztus közepe-vége

A neves nemzetközi zenei fesztivál több ezer zenerajongót vonz Olaszország minden tájáról és külföldről. Az eseménynaptár két részből áll: a nemzetközi zenei szcéna nagy neveiről és egy részből, amely a helyi, feltörekvő művészeknek szól. 

A Piazza della Rinascitán tartják.

FLA-Festival di Libri e Altrecose – november

A könyvmolyok számára kötelező program a FLA-Festival di Libri e Altrecose (Könyvek és egyéb dolgok fesztiválja). Célja, hogy a szerzők, irodalomkritikusok és a nagyközönség összehozásával népszerűsítse az olvasást és az írást.

Szabadtéri piacnap

Minden hétfőn a stadion környékén.  Tartomány:Abruzzo
Cím:Pescara
GPS: 42° 18′ 36.94284″, 13° 57′ 27.3244″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward