» Olaszország

» Olaszország » Abruzzo


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 15. században a Piccolomini család által megerősített és kibővített Rocca di Calascio Olaszország egyik legmagasabb erődítménye. Hírnevét az itt forgatott számos film is köszönheti.


Az 1460 méter magasan fekvő kastély az Appenninek legmagasabb erődje. Kőből és falazatból épült, kizárólag katonai célokra, és csak a csapatok befogadására szolgál, és soha nem a nemesek lakhelyéül. 

Az erődöt soha nem tesztelték csatában. 1461 novemberében azonban súlyosan megrongálta a Richter-skálán becsült 7-8 erősségű földrengés. Míg Calascio városát, amely az erőd alatt fekszik, újjáépítették, az erődet nem.

Az erőd közelében, kissé alacsonyabban fekvő helyen található a Santa Maria della Pietà, egy nyolcszögletű templom, amelyet a XVII. században építettek.

Rocca Calascio kastélya a Ladyhawke (Sólyomasszony) című film több jelenetének a helyszíne volt. A rózsa neve és Az amerikai c. film néhány jelenetét is itt forgatták.

Az erődnek érdekes eseményeknek is otthont ad, így a klasszikus zenei koncerteket és a solymászattal kapcsolatos eseményeket.Tartomány:Abruzzo
Cím:Rocca Calascio
GPS: 42° 19′ 40.90656″, 13° 41′ 26.76444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward