Húsvét gyerekeknek az Esterházyaknál

2014. április 16.

print

Húsvét gyerekeknek az Esterházyaknál

Húsvéti tojás kereséssel és speciális vezetésekkel várják a húsvéti szünetet türelmetlenül töltő apróságokat április 15-től 19-ig a kismartoni Esterházy kastélyban, a Fraknói várban és a Lakompaki/Lackenbach kastélyban is.Húsvéti tojás kereséssel és speciális vezetésekkel várják a húsvéti szünetet türelmetlenül töltő apróságokat április 15-től 19-ig a kismartoni Esterházy kastélyban, a Fraknói várban és a Lakompaki/Lackenbach kastélyban is.

 


A kismartoni Esterházy kastélyban kedden, április 15-én húsvéti ajándékokat és dekorációt barkácsolhatnak a 4-12 éves korú gyermekek, szerdán különleges vezetés, csütörtökön pedig Paul herceg és Leopoldine hercegkisasszony várják színházba a gyerekeket.

Április 19-én, szombaton 15:15 órától magyar nyelvű húsvéti tárlatvezetéssel várják a gyerekeket, mely során a kis vendégek megtudhatják hogyan ünnepelték a hercegi udvarban a húsvétot. Milyen játokakat játszottak, illetve mi került az ünnepi asztalra? A programot egy izgalmas tojáskeresés zárja. A kismartoni programra előzetes bejelentkezést kérnek.

 


Április 15-én, kedden tojás keresés és barkácsolás lesz a történelmi Fraknói vár épületében. A tojáskeresés közben izgalmas történeteket és legendákat is hallhatnak a gyerekek. Kezdés: 14:30 óra.
Április 16-án, szerdán „Tinta, zsálya-fegyverolaj avagy Mindennapok a várban“ mottóval lesz interaktív vezetés. A gyermekek átélhetik mindazt, amit az udvarban annak idején tudni illett: miként kell madártollal írni, milyen gyógynövények találhatók a várkonyhában és nem utolsó sorban testközelből vizsgálhatnak meg egy korabeli páncélt is. Kezdés: 14:30 óra.

Április 17-én, csütörtökön „Sárkány, egyszarvú, húsvéti nyuszi“ mottóval a Fraknói vár titokzatos kincstárát lehet bejárni, továbbá megkeresni az óriás tojást,a sárkányt és unikornist és meg lehet hallgatnig Nyúl János történetét is. Kezdés: 14:30 óra.

Április 18-án, pénteken „Rózsa, turbán, aranygyapjas rend“ mottóval pedig a barokk idők mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást a látogatók. Készíthető lesz fenséges illatú rózsavíz, de azt is meg lehet tudni, hogy kell egy igazi török turbánt megkötni és végül el lehet készíteni a Habsburg Birodalom egyik legmagasabb rendfokozatát. Kezdés: 14:30 óra. 

A fraknói programokra is előzetes bejelentkezést kérnek.

A lakompaki/Lackenbach kastélyban április 17-én, csütörtökön lesz húsvéti-workshop, ahol érdekességeket is megtudhatnak a gyerekek a mezei nyulakról. 6-10 éves korú gyerekeket várnak, 14:00 órától.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play